Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Top 5 băuturi delicioase pe bază de cafea de care te poți bucura acasă sau la cafenea

Top 5 băuturi delicioase pe bază de cafea de care te poți bucura acasă sau la cafenea

bauturi pe baza de cafea

Cafeaua este cea mai populară băutură energizantă din lume, fiind aleasă de milioane de persoane la micul dejun. În plus, aceasta nu reprezintă doar o licoare magică care ne poate trezi dimineața, ci una care conține antioxidanți și numeroase substanțe nutritive pentru organism. Astfel, cafeaua espresso, cea preparată la filtru sau la ibric, prezintă numeroase beneficii pentru sănătate.

Pentru a beneficia de aceste avantaje, este important să mizați pe cafea și apă de cea mai bună calitate și să o pregătiți corect, în aparate de ultimă generație, care au capacitatea de a prezerva aceste proprietăți. Mai mult decât atât, nu doar cafeaua espresso simplă este apreciată de milioane de persoane, ci și diversele varietăți ale acestei băuturi, de care vă puteți bucura acasă sau în locațiile frecventate cu prietenii.

Iată top cinci băuturi pe bază de cafea de care vă puteți bucura în fiecare zi!

Espresso Sorbetto

Aceasta este varianta rece a cafelei espresso tradiționale. Ideală pentru consum în sezonul cald, Espresso Sorbetto este o băutură care se obține prin păstrarea cafelei originale într-un recipient care include cuburi de gheață.

 • Pentru a obține această băutură delicioasă acasă, aveți nevoie de 350 ml cafea espresso de cea mai bună calitate, de patru cuburi de gheață și de 450 ml de lapte, cu un conținut redus de grăsimi.
 • Espresso-ul înghețat și celelalte ingrediente pot fi amestecate într-un shaker, până la obținerea consistenței dorite.

Cappuccino

O altă băutură delicioasă, pe bază de cafea, pe care o puteți prepara acasă sau pe care o puteți servi în cafeneaua preferată este celebrul Cappuccino. Această băutură se obține din cafeaua espresso originală, la care se adaugă spumă de lapte, în cantitatea dorită, pentru a ajunge la gustul și consistența preferată.

 • Durează doar câteva minute să obțineți această băutură energizantă delicioasă chiar la voi acasă, cu ajutorul unui espressor prevăzut cu recipient de obținere a spumei de lapte.
 • Adăugați spuma peste cafeaua espresso și, dacă doriți să îmbunătățiți gustul acestei băuturi, puteți adăuga și pudră de ciocolată.

Latte Macchiato

Această băutură reprezintă o specialitate italiană, pe care nu doar locuitorii Italiei o adoră, ci care este savurată zilnic de milioane de persoane din întreaga lume. Această băutură energizantă conține cafea espresso, lapte fierbinte și spumă de lapte. Secretul gustului său inconfundabil constă în prepararea corectă a spumei de lapte și utilizarea celor trei ingrediente în proporții egale.

 • Laptele fierbinte este cel pe care trebuie să îl adăugați primul în ceașca de cafea, urmat de spuma de lapte și abia la final, vine rândul cafelei espresso.
 • Acestea nu trebuie să fie amestecate, aspectul celebru al băuturii Latte Macchiato fiind reprezentat de designul său stratificat.

Caffe Latte

Această băutură pe bază de cafea espresso necesită o cantitate consistentă de spumă de lapte pentru a obține gustul care a consacrat-o. Cei care iubesc cafeaua cu mult lapte vor adora gustul celebrei Caffe Latte la micul dejun sau în orice alt moment al zilei.

 • Pentru a prepara această băutură energizantă acasă, ai nevoie de o cafea espresso, de două porții de spumă de lapte, la care poți adăuga și anumite arome, pentru a personaliza gustul cafelei cu lapte pe care o preferi.
 • Specialiștii din cafenele utilizează și metodele Latte Art pentru a obține desene inedite în ceștile de cafea comandate de clienți.

Irish Coffee

Una dintre cele mai populare băuturi pe bază de cafea este celebra Irish Coffee, a cărei rețetă originală datează din secolul al XIX-lea. Aceasta are la bază frișcă sau spumă de lapte, rom brun sau whisky, zahăr și cafea neagră.

 • Procedura de preparare a acestei băuturi delicioase trebuie să înceapă cu încălzirea recipientului în care aceasta va fi servită.
 • Ulterior, este important să adaugi zahărul brun pe fundul paharului, urmând ca băutura alcoolică să fie adăugată în pasul următor.
 • Cafeaua neagră preparată în prealabil se adaugă peste aceste ingrediente, urmând ca frișca să fie adăugată ultima, treptat. Aceasta nu trebuie să se amestece cu celelalte ingrediente, pentru a obține aspectul tradițional al celebrei Irish Coffee.

Acestea sunt cinci băuturi delicioase pe bază de cafea pe care le puteți prepara și consuma acasă, la birou sau în cafeneaua preferată, în fiecare zi.

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: pixabay

 

Comments

comments

Lasă un răspuns