Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Tort cu alune si ciocolata alba

Tort cu alune si ciocolata alba

O bunatate, usor, dar si sofisticat, tocmai bun de pus pe masa de duminica.

Ingrediente:

  • 10 clatite (preparate cu o zi inainte sau cumparate)
  • 2 galbenusuri
  • 30 g zahar
  • 20 g faina
  • 200 ml lapte + 4 linguri
  • 200 g ciocolata alba
  • 1 borcan cu dulceata de capsune
  • 1 pachet de unt
  • 100 g alune de padure
  • 130 ml smantana lichida
  • zahar pudra

Mod de preparare:

PASUL 1 Freci untul cu dulceata de capsune pana obtii o crema si lasi deoparte, la rece, dar nu in frigider. Separat, freci galbenusurile cu zaharul pana se albesc.

PASUL 2 Pui galbenusurile pe foc mic si adaugi, pe rand, faina, laptele si 50 g de ciocolata rasa, amestecand continuu. Lasi pe foc pana se ingroasa, apoi dai deoparte.

PASUL 3 Cand se raceste crema, adaugi jumatate din cantitatea de alune (pisate) si frisca batuta. Amesteci si umpli patru clatite taiate pe jumatate, formand cornete.

PASUL 4 Pui pe un platou doua clatite una peste alta, umplutura de capsune, alte doua clatite, din nou umplutura si, la final, ultimele doua clatite. Deasupra, asezi frumos cornetele si torni un sos din 150 g de ciocolata alba topita cu patru linguri cu lapte si amestecata cu restul de alune (intregi).

Sfatul bucatarului

  • Decoreaza cu cateva capsune congelate, date prin zahar pudra.


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus