Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Tort cu branza, biscuiti si fructe

Tort cu branza, biscuiti si fructe

 

Ingrediente

BLATUL: 200 g biscuiti cu unt + 80 g unt topit

STRATUL DE BRANZA:
–> 5 foi de gelatina

–> 400 g branza de vaci

–> 125 g smantana groasa de patiseriem, 4 lg. de zahar

–> zeama si coaja rasa de la o lamaie

–> 200 g frisca, 100 g piscoturi

GLAZURA: 350 ml sirop limpede de struguri + 5 foi de gelatina

ORNARE: 100 g struguri albi + 2 caise (pot fi si din conserva)

Mod de preparare

Pentru blat: sfarama biscuitii cu un sucitor si amesteca-i cu untul lichid, apoi aseaza amestecul pe fundul formei de tarta, preseaza un pic si baga vasul 30 de minute la rece. Intre timp, cele 5 foi de gelatina se inmoaie in apa rece.

Amesteca bine branza cu smantana pentru patiserie, zaharul, zeama si coaja de lamaie. Incalzeste intr-un vas trei linguri din masa de branza si desfa gelatina in ea, dupa care incorporeaza in restul amestecului. Bate bine frisca si adaug-o si pe ea. Aseaza 1/3 din amestecul de branza cu gelatina peste blatul de biscuiti si niveleaza, iar peste stratul de branza pune piscoturile si apoi restul cremei de branza.

Pune tarta la frigider pentru 2 ore. Pentru glazura, inmoaie gelatina in apa rece, apoi o dizolva-o la foc mic, in 3-4 linguri de sirop de struguri. Dupa ce o amesteci cu restul de sirop, toarna-o uniform peste tarta. Strugurii impreuna cu jumatatile de caise, se aseaza decorativ pe tarta. Aceasta trebuie sa mai stea 3 ore la frigider inainte de a o servi.


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus