Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Tort cu branza dulce

Tort cu branza dulce

Acest tort cu branza dulce este una dintre cele mai mari surprize dulci pe care le poti pregati in perioada Sarbatorilor.

In primul rand se face foarte usor, in al doilea rand este un tort fara grasime, dar perfect din punct de  vedere al gustului si asta tocmai datorita cremei de branza de vaci.

Ingrediente pentru blathttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/12/09/tort-branza-dulce-art.png

6 oua,
6 linguri de zahar
3linguri cu apa si mirodenii
6 linguri de faina
2 linguri de pesmet fin de biscuiti
O lingura cu varf de cacao
Un borcan mic de iaurt simplu
O lingurita rasa de praf de copt

Ingrediente pentru crema

500 grame de branza de vaci
150 grame de zahar pudra
Mirodenii (vanile  si coaja de lamaie)
500 mililitri frisca bine batuta si tare (eventual adauga intaritor de frisca)
100 de grame de visine din visinata sau compot, fara samburi
300 de grame de ciocolata menaj, rasa

Prepare

→ Separa albusurile de galbenus. Freaca pana devin spumoase galbenusurile cu zaharul. Adauga treptat apa si amesteca bine cu mixerul pana isi dubleaza volumul.
→ Adauga iaurtul si mirodeniile si amesteca bine
→ Combina faina si pudra de cacao si adauga amestecul in crema de oua. Bate albusurile spuma pana cand sunt foarte tari.
→ Adauga in compozitia de baza jumatate din albusuri. Amesteca bine, dar incet.
→ Adauga pesmetul de biscuiti si la final restul de albusuri. Amesteca usor.
→ Coace blatul in cuptorul incins bine, la foc potrivit, pentru 30-40 de minute.
→ Se scoate din tava doar cand este bine racit.
→ Foloseste pentru a insiropa, compot de visine

→ Intr-un castron, amesteca branza de vaci cu zaharul si mirodeniile, si bate totul foarte bine cu mixerul. zaharul vanilat. Separat, bate cu intaritorul frisca, dupa care inglobeaz-o in branza frecata cu zaharul.
→ Taie blatul de tort in trei, daca poti la fel de groase. Insiropeaza pe rand blaturile. Presara visine din visinata si ciocolata rasa, apoi pune o parte din crema de branza. Repeta pentru urmatoarele doua foi de blat.

→ Imbraca tortul in frisca si decoreaza-l cu ciocolata rasa si boabe de visine.

Tortul cu branza dulce este deosebit de usor, dar cu nimic mai prejos decat oricare alt tort cu crema de unt.

 


Lasă un răspuns

Sus