Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Tort cu capsuni si migdale

Tort cu capsuni si migdale

Am facut tort cu capsuni si migdale. Este minunat, nu se face foarte greu, este usor si merge deminune pentru a onora o masa de Paste, dar este unul din acele torturi care dau o nota speciala oricarui eveniment pentru care este pregatit.

Ingrediente pentru blattort-capsuni-migdale-1

125 grame de zahar
100 grame de faina
50 de grame de faina de migdale
4 oua mari

Ingrediente pentru crema

15-20 capsuni mari si frumoase
100 mililitri de apa
150 de grame de zahar
100 de grame de smantana grasa
250 grame de mascarpone
Esenta de migdale si vanilie
50 de grame de martipan

Preparare

→ Cele patru oua pentru blat se bat spuma (cel putin 15 minute) cu mixerul la viteza mare impreuna cu zaharul.
→ Faina de migdale se amesteca cu faina si se adauga in doua transe in crema de oua. Amesteca cu grija.
→ Blatul se pune intr-o forma rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru 20-30 de minute.
→ Dupa ce trece testul cu scobitoarea se lasa la racit in forma, pentru cel putin 2-5 ore.

→ Branza mascarpone se bate cu telul impreuna cu smantana.
→ Apa si zaharul se pun pe foc si se fierb pana cand se formeaza un sirop care face spuma alba deasupra. Se lasa sa se raceasca complet si se toarna picatura cu picatura in crema de branza in timp ce se bate cu mixerul la viteza medie.
→ Pune arome si amesteca bine (merge foarte bine esenta de coniac, coaja de vanilie)
→ Lasa crema la rece pentru o ora.

→ Taie blatul in doua.
→ Pune jumatate de blat pe fundul unei tavi cu pereti detasabili. Tava trebuie imbracata in folie alimentara.
→ Pune jumatate din crema de branza. Aseaza de jur imprejur jumatati de capsune pe margine.
→ Completeaza cu creama de branza. Pune din loc in loc in crema bucati de capsune, pana le pui pe toate (pastreaza una, doua pentru decor).
→ Pune deasupra a doua jumatate de blat si apasa usor. Impacheteaza in folie alimentara si lasa tortul la rece pentru cel putin 8-10 ore.
→ Cand il servesti il scoti din tava, il transferi, cu grija, pe un platou si asezi deasupra folia de martipan (se intinde cu sucitorul, pudrat cu zahar). Decoreaza minunatul tort de capsuni cu migdale cum vrei si lauda-te!!!! Ai toate motivele!

Cateva sfaturi

→ Prepara o solutie de gelatina, dupa instructiunile de pe plic. Trece capsunile taiate prin solutia de gelatina si lasa-le sa stea asa 10 minute inainte sa le pui in crema. In felul acesta nu vor pata branza si se vor pastra frumoase.
→ In loc de migdale poti sa folosesti nuca macinata. Blatul nu mai iese alb, dar este la fel de bun.
→ In loc de mascarpone poti sa folosesti urda. Trebuie sa fie foarte proaspata.
→ Daca mergi pe varianta urda, pune doua linguri de zahar in plus si ceva mai multe arome.
→ In crema de branza poti pune 3-4 linguri de fulgi de migdale.
→ In loc de martipan poti decora tortul cu fulgi de migdale sau zahar pudra.


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus