Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Tort cu caramel

Tort cu caramel

PENTRU BLAT

  • 400 g faina
  • 400 g zahar
  • 250 g unt
  • 1 cana cu lapte
  • 6 galbenusuri
  • 4 plicuri cu zahar vanilat
  • 2-3 lingurite cu cacao
  • nuca pisata
  • sare

PENTRU CREMA

  • 2 cani cu zahar
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri cu faina
  • 100 g unt
  • Pasul 1: Pentru blat, freaca zaharul cu untul. Adauga galbenusurile, laptele, faina, zaharul vanilat si un varf de cutit de sare.
  • Pasul 2: imparte in doua compozitia rezultata. intr-una, pune 2-3 lingurite cu cacao si amesteca. in cealalta, pune nuca pisata dupa gust.
  • Pasul 3: Coace pe rand compozitiile. Lasa-le sa se raceasca un pic si scoate-le pe platouri. Cand s-au racit complet, taie-le pe jumatate.
  • Pasul 4: Pentru crema, caramelizeaza zaharul, apoi adauga laptele cald amestecat cu faina.
  • Pasul 5: Tine pe foc si amesteca bine. Adauga untul si omogenizeaza. Ia de pe foc si lasa sa se raceasca.
  • Pasul 6: Monteaza tortul, asaza intre blaturi si cateva lingurite cu dulceata de fructe de padure, dar pastreaza cateva linguri de crema de caramel pentru ornat. Decoreaza tortul cu felii de fructe proaspete.


Lasă un răspuns

Sus