Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Tort cu mac

Tort cu mac

Ingrediente: 200 g faina, 250 g unt, 200 g zahar pudra, 200 g mac, 4 oua, 1 plic esenta de vanilie (lichida), 2 lingurite cu praf de copt

-> Pasul 1: Inmoaie macul in apa calda si lasa doua ore. Scurge-l intr-o sita deasa si rastoarna-l pe un prosop de hartie ca sa absoarba surplusul de apa.

-> Pasul 2: Cerne faina si praful de copt intr-un castron. Separa ouale. Bate spuma albusurile, iar galbenusurile freaca-le cu untul moale (la temperatura camerei).

-> Pasul 3: Cand s-au transformat intr-o spuma, adauga macul, vanilia lichida, zaharul si bate bine.

-> Pasul 4: Adauga incet faina si albusurile, lingura cu lingura, cu miscari de sus in jos (ideea e sa se aereze aluatul).

-> Pasul 5: Unge cu unt o tava de guguluf (cea cu gaura la mijloc) si toarna compozitia.

-> Pasul 6: Coace 40 de minute in cuptorul preincalzit, pana se aureste.

-> Pasul 7: Taie cand s-a racit si serveste tortul de mac impreuna cu frisca proaspat batuta si fructe de sezon.

Aici gasesti orice alta reteta de tort vrei! Sunt zeci de retete verificate!

 


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus