Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Tort cu ricotta

Tort cu ricotta

PENTRU BLAT

  • 7 oua
  • 140 g zahar tos
  • 150 g nuci macinate
  • 70 g faina
  • 1 fiola esenta rom
  • 30 g cacao
  • sare
  • 1 lingura cu cafea solubila

PENTRU CREMA

  • 250 g ricotta
  • 300 g frisca
  • 125 ml lapte
  • 1 galbenus
  • 100 g zahar
  • 1 lamaie
  • 1 pliculet cu zahar vanilat
  • 10 g gelatina
  • gem de fructe
  • 1 compot mic de pere

Pasul 1: Bate albusurile cu sare, adauga zaharul si romul.Pune galbenusurile, faina, cacaua si cafeaua, nucile si amesteca usor.

Pasul 2: Toarna compozitia intr-o forma unsa si tapetata cu hartie de copt si da la cuptor 45 de minute.

Pasul 3: Freaca galbenusul cu 50 g zahar si adauga laptele. Lasa pe foc mic si, cand s-a infierbantat, da-o deoparte si adauga gelatina inmuiata conform instructiunilor. Amesteca, las-o sa se racoreasca si pune-o un pic la frigider.

Pasul 4: Amesteca ricotta cu restul de zahar, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Scoate crema de la frigider, adauga ricotta si frisca. Amesteca bine.

Pasul 5: Taie blatul, unge-l cu un strat de gem, pere feliate, crema si din nou blat, gem si crema. Orneaza cu fructe si ciocolata rasa (foloseste cutitul de curatat legume).


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus