Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Tort cu scortisoara

Tort cu scortisoara

 

PENTRU BLAT

  • 7 oua
  • 7 linguri cu apa
  • 7 linguri cu ulei
  • 1½ cani cu faina
  • 1½ cani cu zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri cu cacao
  • 1 lingurita rasa cu scortisoara

PENTRU CREMA

  • 1 cana cu zahar
  • 1 cana cu lapte
  • 2 linguri cu unt
  • 1 lingurita cu scortisoara
  • Pasul 1: Pentru blat, pune zaharul cu apa la foc mic pana se leaga un sirop, apoi toarna-l fierbinte peste albusurile batute spuma.
  • Pasul 2: Adauga restul ingredientelor pentru blat, inclusiv galbenusurile ramase.
  • Pasul 3: Unge o forma cu unt si toarna compozitia. Da la foc potrivit pentru 45 de minute.
  • Pasul 4: Pentru crema, fierbe jumatate din zahar cu laptele pana se ingroasa ca o smantana.
  • Pasul 5: Rumeneste zaharul ramas si adauga „smantana” de mai sus si scortisoara. Cand s-a racit, pune untul si amesteca.
  • Pasul 6: Monteaza tortul si, de preferat, taie-l a doua zi.

 


Lasă un răspuns

Sus