Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Tort de biscuiti cu ciocolata

Tort de biscuiti cu ciocolata

Vorba aia: adevarata valoare sta in lucrurile simple. Tortul de biscuiti cu ciocolata este cea mai buna dovada ca din ingrediente banale, combinate inteligent, rezultatele pot sa fie spectaculoase si, mai ales, delicioase. Seamana cu salamul de biscuiti dar este cu totul si cu totul altceva.

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/11/04/tort-biscuiti-ciocolata-2-copy.jpg

Ingrediente

250 de grame de biscuiti crocanti simpli sau orice alt fel biscuiti.
100 de grame de unt
100 de grame de zahar pudra
120 de grame de ciocolata de menaj sau ciocolata obisnuita
Un ou
200 de grame de ciocolata de menaj si 50 de grame de unt, pentru glazura, plus pudra de scortisoara.

Preparare

→ Pregateste o tava de tort, cu pereti detasabili. Trebuie unsa cu putin unt.
→ Rupe in bucati mari biscuitii si lasa-i deoparte.
→ Amesteca untul cu zaharul pudra pana cand devine spumos.
→ Topeste ciocolata (bucata de 120 de grame) si cand este racorita bine adauga-o in crema de unt, amestecand in continuu.
→ Bate oul si adauga-l in crema si amesteca bine.
→ Pune crema peste biscuitii rupti in bucati si amesteca cat se poti de bine. Pune totul in forma pregatita si apasa cu o lingura pana cand rezulta un blat compact si uniform. Pune la rece pentru 3-4 ore.
→ Topeste ciocolata pentru topping si adauga untul. Amesteca bine si, dupa ce s-a racorit putin, pune ciocolata peste blatul de biscuiti. Da totul la rece pentru alte 3-4 ore.
→ Scoate tortul de biscuit pe un platou, cu grija, si pudreaza-l cu scortisoara.

Este perfect dupa 12 ore. Serveste tortul de biscuiti cu ciocolata cu sos de fructe, frisca sau crema de vanilie.


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus