Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Tort de fructe

Tort de fructe

Ingrediente: 6 oua, 250 g faina, 250 g zahar pudra, 1 portocala, 1 plic esenta de vanilie (lichida), gem de caise, 500 g frisca lichida, 3-4 linguri cu zahar pudra, 3-4 plicuri cu zahar vanilat

  • Pasul 1: Bate ouale cu zaharul pudra pana se albesc si volumul s-a dublat sau chiar triplat (intregul proces ar trebui sa dureze 35-40 de minute).
  • Pasul 2: Cerne faina, adauga coaja si sucul de la portocala si amesteca usor.
  • Pasul 3: Toarna compozitia intr-o forma cu pereti detasabili, unsa cu unt si tapetata cu hartie si da-o la cuptor pentru 50-60 de minute la foc potrivit. Taie blatul dupa ce s-a racit.
  • Pasul 4: intre timp, bate cu mixerul frisca lichida, adauga zaharul si vanilia.
  • Pasul 5: Monteaza tortul: blat, un strat de gem de caise (sau ce ai prin casa), frisca. Repeta operatia.
  • Pasul 6: La final, imbraca acest tort cu fructe cu restul de frisca si decoreaza-l cu fulgi de ciocolata rasa, fructe proaspete sau din compot (bine scurse), „nasturei” din crema de ciocolata si alune.

 


Lasă un răspuns

Sus