Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Tort de inghetata

Tort de inghetata

Ingrediente:

  • 1 l lapte
  • 10 oua
  • 600 g zahar
  • 500 ml smantana
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 lingura cu cacao
  • 1 lingura cu esenta de
  • cafea
  • ciocolata rasa
  • esenta de vanilie lichida
  • fructe uscate

Pasul 1: Bate galbenusurile cu zaharul si laptele si punele la baie de aburi pana se ingroasa ca o smantana. Ia de pe foc si lasa sa se racoreasca.

Pasul 2: Bate albusurile spuma, separat bate frisca si adauga-le treptat in compozitia racita de mai sus. Pune smantana si amesteca bine.

Pasul 3: imparte compozitia in trei. intr-una adauga coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie lichida si fructe uscate tocate marunt, in a doua cacaua, iar in ultima esenta de cafea tare.

Pasul 4: Asaza straturile dupa preferinta: la baza, cel de cafea (da la congelator 15 minute). Urmeaza stratul de inghetata de cacao (da la congelator alte 15 minute), iar deasupra, asaza stratul de inghetata de vanilie cu fructe uscate (din nou la congelator pentru 2-3 ore).

 


Lasă un răspuns

Sus