Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Tort de pere

Tort de pere

tort de pere

Toți cei dragi ție abia vor aștepta să savureze acest minunat tort de pere. Iată ce simplu se face!

Porții: 4
Calorii: 280
Timp: 60 minute
Dificultate: simplă

Ingrediente

6 pere decojite
5 ouă
10 linguri de zahăr
8 linguri rase de făină albă
5 linguri de unt topit
1 plic praf de copt
90 g ciocolată neagră (peste 55%)
90 g unt 82%
5 linguri de zahăr

Mod de preparare

Bate ouăle cu zahărul până ce obții o cremă albicioasă. Încorporează untul topit și răcit. Adaugă făina și praful de copt. Tapetează o tavă rotundă cu hârtie de copt. Toarnă aluatul. Așază perele întregi din loc în loc. Dă la cuptor 35 de minute. Între timp, pune la bain-marie untul și ciocolata bucăți. Amestecă până ce se îngroașă un pic. Separat, topește zahărul, apoi ia cu lingurița și trasează cerculețe pe o hârtie. Lasă la răcit. Ornează tortul cu crema de ciocolată și cu zahărul caramelizat.

Sfat

Nu folosi ciocolată menaj la prepararea cremei, ci una de calitate superioară!

 

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.37/2014
Autor: Lidia Năstase
Sursa foto: IwonaMarzenaSisters – Fotolia


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus