Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Tort de piscoturi cu frisca

Tort de piscoturi cu frisca

500 g piscoturi de sampanie 2 fiole cu esenta de vanilie
5 galbenusuri 50 g cacao sau ciocolata rasa
120 g zahar pudra vanilat 150 g nuci pralinate
450 ml smantana dulce (frisca lichida) 100 ml lapte
1 lingura cu zahar pudra 2 linguri cu coniac

Pasul 1: Amesteca galbenusurile cu zaharul vanilat pana obtii o crema spumoasa.

Pasul 2: Bate smantana pentru frisca si, cand incepe sa se intareasca, adauga zaharul si esenta de vanilie.

Pasul 3: Pe un platou rotund, aseaza un strat de piscoturi unul langa altul. Umezeste cu putin lapte amestecat cu coniac.

Pasul 4: Amesteca bine crema de oua cu trei sferturi din cantitatea de frisca. Restul il pastrezi pentru ornat.

Pasul 5: Pune un strat de crema peste piscoturi, acopera cu altul de piscoturi, umezeste-le cu lapte si adauga alt strat de crema. Acopera-l si pe acesta cu piscoturi, apoi umezeste-le.

Pasul 6: In crema ramasa, adauga cacao sau ciocolata si amesteca bina ca sa se omogenizeze. Toarn-o peste piscoturi, doar cat sa le acoperi. Deasupra, orneaza cu frisca.

Pasul 7: Pe margini, tapeteaza cu praf de nuci pralinate.

Sursa foto: pixabay.com

 


Lasă un răspuns

Sus