Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Tort de portocale

Tort de portocale

Poti face acest tort de portocale foarte rapid. Rezultatul este spectaculos si foarte gustos.

Ingrediente pentru tort de portocale

Trei portocale
200 de grame de unt,
200 de grame de zahar,
200 de grame de faina,
Un plic de praf de copt,
100 de grame de fulgi de migdale,
Patru oua mari

Pentru sirop
100 de grame de zahar
O canita de apa
Coaja de lamaie si putina scortisoara

Prepararea

→ Incepe prin a deschide cuptorul, ca sa se incinga bine.
→ Pregateste o tava pentru copt, din cele cu pereti detasabili. Unge tava cu putin unt si tapeteaz-o cu hartie pentru copt (este cea mai buna solutie pentru ca „fata” tortului sa fie perfecta).
→ Spala bine portocalele.
→ Rade, printr-o razatoare fina, coaja de la o portocala.
→ Pune la fiert apa si zaharul pentru sirop, si lasa-l sa clocoteasca pana ramane trei sferturi din cantitatea initiala, ca sa se lege putin. Adauga putina coaja de portocala.
→ Curata foarte bine portocala careora le-ai ras coaja, de partea alba si taie portocala in felii potrivite. Daca este bio o poti lasa cu tot cu coaja. Aseaza-le pe un platou si toarna peste ele siropul preparat deja.

→ Amesteca ouale intregi cu zaharul, pana ce acesta se topeste complet, adauga untul (moale, la temperatura camerei si amestecat putin inainte ca sa se desfaca), praful de copt si coaja rasa de portocala. Omogenizeaza bine.
→ Pune fulgii de migdale in masina de macinat cafea si cu doua-trei impulsuri transforma migdalele in pudra. Adauga migdalele macinate si faina in compozitia initiala. Reteta iese perfect si fara migdale, pe care le compensezi cu o lingura de esenta de migdale (pentru aroma care se combina foarte bine cu cea de portocala) si 50-70 de grame de faina in plus.
→ Ce ramane din portocale, dupa ce ai taiat feliile pentru „fata” tortului, taie in bucatele marute si adauga-le in compozitia finala. Amesteca usor.

→ Aranjeaza feliile de portocala pe fundul vasului pentru copt. Pune deasupra blatul. Pastreaza siropul in care au stat feliile de portocala.

→ Coace tortul, la foc potrivit, pentru 45-50 de minute. Rastoarna-l pe un platou imediat ce este gata si scoate cu grija foaia de hartie. Daca s-a lipit, umezeste-o cu un burete, si se va desprinde usor.

→ Amesteca sucul stors din a treia portocala cu siropul preparat inainte si toarna totul peste tort dar, doar dupa ce s-a racit foarte bine.

→ Serveste totul simplu, cu frisca sau cu iaurt batut cu putin zahar in care adaugi coaja de portocala. Este delicios!

Incearca si:

Tort fara coacere
Tort egiptean. O reteta fabuloasa
Tort de ciocolata cu blat alb

Sursa foto: pexels.com

Comments

comments

Lasă un răspuns