Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Tort ganache – o reteta de sarbatoare

Tort ganache – o reteta de sarbatoare

Am ales o prăjitură care miroase a sărbătoare pe care o poți face în orice moment al anului și care stă bine pe orice masă, cu orice ocazie. Tort ganache este o rețetă de sărbătoare.

Ingrediente

200 de grame de făină
O linguriță de praf de copt
200 de grame de zahăr brun
100 de grame de unt
Un ou mare sau două mai mici
150 de mililitri de lapte
O linguriță de esența de vanilie
Două albușuri
O lingură de cacao
Trei linguri de zahăr (în plus)
75 de grame de ciocolată neagră
50 de grame de unt
Un vârf de linguriță de sare de mare.

Preparare

→ Pregătește o tavă rotundă cu pereți detașabili. Unge bine tavă și pudraz-o cu puțină făină.
→ Combină, într-un vas, făină, pudra de cacao, cu praful de copt.
→ Amestecă untul moale cu jumătate din catitatea de zahăr. Amestecă bine untul cu zahărul și adaugă esența de vanilie. Adaugă oul și amestecă foarte bine.
→ Pune în amestecul de unt cu zahăr alternativ amestecul cu făină și laptele, în două-trei reprize. Amestecă bine.
→ Bate albușurile spumă cu un mixer la viteză mare. Adaugă restul de zahăr și bate încă câteva minute până ce acesta se dizolvă complet. Pune albușurile în amestecul de bază. Omogenizează încet. Răstoarnă aluatul în tavă pregătită și coace blatul la foc moale, în cuptorul bine încins pentru 25-30 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea. Lasă blatul să se receasca în tavă 10 minute, apoi scoate-l și așează-l pe un grătar de sârmă pentru a se răcorii complet.
→ Pune ciocolată și untul într-un vas la microunde, un minut, dar amestecă o data la fiecare 15 secunde. Toarnă ciocolată pe tort și lasă-o să se întărească. Presară uniform câteva cristale de sare de mare și decorează cum vrei tu!

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: FreeDigitalPhotos


Lasă un răspuns

Sus