Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Tortul Reginei

Tortul Reginei

Tortul Reginei este o prajitura celebra si un desert clasic in gastronomie. Este genul acela de reteta de patrimoniu care are o istorie in spate, legende si multe povesti care ii dau un plus de savoare. Tortul Reginei a fost prajitura creata special pentru Regina Victoria, care a facut o pasiune pentru acest dulce de casa.

Exista multe variante pentru tortul Reginei, dar toate se invart in jurul retetei originale. Nu este o prajitura simandicoasa, dar este un dulce tare placut, usor, simplu de facut si cu un aer primavaratec ceea ce il face protrivit pentru masa de Paste.

Ingrediente pentru blathttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/04/12/tortul-reginei-3.jpg

200 de grame de zahar pudra
200 de grame de unt
4 oua
200 de grame de faina
O lingurita de praf de copt
Doua linguri de lapte

Ingrediente pentru umplutura

100 de grame de unt
140 de grame de zahar pudra
Esenta de vanilie
300 de grame de gem de capsune sau de zmeura de foarte buna calitate
Fructe de padure, capsuni, zmeura, frisca sau/si zahar

Prepararehttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/04/12/tortul-reginei-1.jpg

→ Pregateste doua tavi cu pereti detasabili. Fiecare din cele doua blaturi se coc in tavi separate. Daca nu ai doua tavi fie le coci in doua transe, fie coci blatul intr-o tava clasica de aragaz, dar ceva mai inalta. In acest caz o sa faci un tort patrat, pentru vei taia blatul in doua, iar fiecare jumatate o sa fie unul din cele doua straturi.
→ Bate unul cu zaharul pana cand devine spuma, adauga ouale pe rand si amesteca energic dupa fiecare. Adauga laptele si, la final, faina amestecata cu praful de copt. Amesteca bine ca sa nu faca cocoloase pana rezulta un aluat neted si moale.
→ Pune aluatul in parti egale in cele doua tavi rotunde, sau in tava clasica si niveleaza-l cu atentie.
→ In tava rotunda, cu o lingura inmuiata in apa fa o adancitura la mijlocul blatului, apoi da-l la copt (in cuptorul incins bine). Adancitura previne umflarea la mijloc a blatului care, la final, o sa fie perfect drept. Este un truc pe care il poti folosi la toate blaturile din aluat mai dens.
→ Blatul se coace timp de aproximativ 20 minute, la 170 de grade, dar este gata cand trece testul cu scobitoarea.
→ Scoate blatul si lasa-l sa se raceasca bine.
→ Pentru umplutura, bate untul pana devine spuma. Adauga zaharul, in doua, trei transe si bate bine. Pune esenta de vanilie, si daca vrei, o lingurita de suc de lamaie. Da crema la rece.
→ Gemul se freaca bine cu o furculita, pana cand se omogenizeaza complet.
→ Totul Reginei se monteaza cand se serveste. Pune un blat pe un platou (sau jumatate din blatul copt in tava), intinde un strat gros de gem de capsune, iar deasupra crema de unt. Pune deasupra al doilea blat preseaza usor, pudreaza cu zahar si lasa-l la temperatura camerei circa o ora, apoi serveste-l.
→ Il poti imbraca in frisca, poti pune intre blaturi fructe, sau il poti servi cu sos de fructe sau sos de vanilie.

 

→ Tortul Reginei este cu totul special. Blaturile le poti folosi cu orice fel de alte creme sau pur si simplu il poti coace in tava de chec, si il servesti taiat felii cu fructe, sos de fructe si frisca. Este delicios!

 


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus