Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Trei feluri de bruschete

Trei feluri de bruschete

Bruschete? Sunt atât de aspectuoase, că n-ai cum să nu poftești când le vezi. În plus, se pregătesc ușor, țin loc de o masă și sunt numai bune să-ți impresionezi invitații.

Cu ciuperci și ardei

Ingrediente

  • 1 franzelă albă
  • 250 g cremă de brânză
  • 200 g ciuperci champignon
  • 3 gogoșari murați
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ceapă mică
  • 2 linguri de oțet
  • 1 foaie de dafin
  • ½ linguriță de ienibahar pisat
  • rucola, muguri de pin
  • sare, piper alb

Mod de preparare

Freacă bine crema de brânză cu usturoiul zdrobit și puțin piper alb măcinat. Amestecă apoi ceapa tocată fin. Adaugă sare după gust. Spală ciupercile și fierbe-le un sfert de oră. Scurge-le, taie-le în felii și așază-le într-un bol. Toarnă peste ele apă clocotită, oțet, dafin și ienibahar. Ține-le zece minute în acest amestec, apoi trece-le printr-o sită. Taie pâinea în felii și încălzește-le puțin pe aragaz. Unge fiecare felie cu amestecul de brânză. Ornează cu felii de gogoșar, ciuperci marinate și frunze de rucola. La servire, presară câțiva muguri de pin.

Cu somon și ierburi

Ingrediente

  • 1 pâine rustică
  • 200 g brânză ricotta
  • 250 g file de somon afumat
  • 200 g spanac
  • 2 cepe roșii
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 cub de unt
  • 2 lămâi
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • sare

Mod de preparare

Sotează spanacul în usturoi, unt și ulei de măsline. Amestecă și lasă totul să scadă la foc iute, amestecând din când în când. (Dacă spanacul e proaspăt, timpul de gătire e mai scurt.) Ia de pe foc și potrivește de sare. Scoate fileul de pește pe o farfurie, stropește-l cu zeamă de lămâie și taie-l în bucăți mici. Dă feliile de pâine la cuptor nu mai mult de șapte minute. Unge fiecare felie de pâine cu brânză. Așază bucățile de pește, apoi din loc spanacul răcorit. Ornează cu rondele de ceapă și felii de lămâie.

Cu pesto și roșii cherry

Ingrediente

  • 1 pâine cu cartofi
  • 120 g busuioc proaspăt
  • 50 g rucola
  • 20 g parmezan
  • 30 g muguri de pin
  • 2 căței de usturoi
  • 120 ml ulei de măsline
  • zeama de la 1 lămâie
  • 1 mână de nucă
  • 200 g roșii cherry
  • sare

Mod de preparare

Rumenește un pic mugurii de pin și nuca. Taie busuiocul și rucola grosier. Folosește mojarul sau mixerul pentru a mărunți toate ingredientele. Toarnă treptat uleiul, apoi pune parmezanul ras și zeama de lămâie. Mărunțește până la consistența dorită. Adaugă ulei de măsline dacă vrei ca amestecul să fie mai lichid. La final, potrivește de sare. Unge cu unt fiecare felie de pâine și dă-le la cuptor zece minute ca să se rumenească. Scoate-le, unge-le cu pesto și decorează cu sferturi de roșioare proaspete.

Citește și:

Cele mai bune sandvisuri. 6 idei perfecte

Ce trebuie sa știi despre uleiul de masline

Pizza geniala

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.6/12.02.2015
Autor: Lidia Năstase
Sursa foto: pixabay.com


Lasă un răspuns

Sus