Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Trei retete deosebite

Trei retete deosebite

Am adunat pentru tine trei retete deosebite. Poti sa folosesti orcare dintre aceste retete pentru a face un meniu special, indiferent de ocazie. Toate aceste preparate iti vor onora masa si te vor face o gazda perfecta!

Coaste de miel în crustă

Ingrediente

  • 4 coaste de miel
  • (4 x 350 g),
  • 2 linguri cu ulei,
  • 2 fire de rozmarin,
  • 2 căței de usturoi,
  • 1 gălbenuș,
  • 4 linguri cu unt topit,
  • 3-4 linguri cu pesmet,
  • 2 linguri cu muștar,
  • sare,
  • piper

Mod de preparare

Condimentează coastele cu sare și piper proaspăt măcinat. Rumenește-le în uleiul încins, pe ambele fețe câte 2-3 minute, apoi dă-le la cuptor pentru 25-30 de minute.

Taie mărunt rozmarinul, curăță și feliază cât mai fin usturoiul și amestecă-le cu gălbenușul, untul, muștarul și pesmetul.

Scoate din cuptor coastele de miel cu 15 minute înainte de a fi gata și dă-le prin amestecul pregătit mai sus.

Dă-le din nou la cuptor pentru un sfert de oră. Servește-le imediat, alături de salată verde sau roșii cherry coapte, presărate cu ulei de măsline și oregano, dar și cu un pahar cu vin alb.

Pulpă la cuptor

Ingrediente

  • 2 kg pulpă de miel,
  • 4 fire tocate de rozmarin,
  • 6 căței de usturoi,
  • 100 ml ulei de măsline,
  • sare
  • piper negru

Mod de preparare

Încinge cuptorul. Spală carnea și pune-o pe un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de apă. Unge pulpa de miel cu uleiul de măsline.

Cu ajutorul unui cuțit, crestează din loc în loc bucata de carne și pune în fiecare rozmarin tocat.

Așaz-o în tavă, presară sare și piper proaspăt măcinat și pune de jur împrejur cățeii de usturoi.

Acoperă cu o folie, dă la cuptor o jumătate de oră, apoi descoperă friptura și mai las-o în cuptor 50 de minute.

Scoate pulpa de miel din cuptor și las-o câteva minute, să se relaxeze fibrele, apoi feliaz-o și servește-o invitaților.

Ruladă cu ciocolată

Ingrediente

  • 4 ouă,
  • 120 g zahăr pudră,
  • 120 g făină, 
  • 400 ml smântână pentru frișcă,
  • 2 pliculețe cu întăritor de frișcă,
  • 2 plicuri cu zahăr vanilat,
  • 130 g cicolată nougat,
  • 100 g ciocolată albă,
  • 100 g ciocolată neagră,
  • sare

Mod de preparare

Separă gălbenușurile de albușuri. Bate albușurile cu un praf de sare, iar gălbenușurile cu zahărul pudră.

Încorporează spuma în crema de gălbenușuri împreună cu făina cernută. Toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace 15-20 de minute. Lasă să se răcească.

În acest timp, bate smântâna pentru frișcă cu zahărul vanilat și întăritorul de frișcă. Topește ciocolata nougat și unge blatul de ruladă.

Răstoarnă două treimi din crema de frișcă peste blat și rulează ușor. Lasă la rece o oră.

Dă pe răzătoare ciocolatele (neagră și albă). Unge rulada cu restul de cremă și tăvălește-o prin amestecul de ciocolată rasă. Ține-o la frigider până în momentul servirii.

Articol preluat din ediția de aprilie 2015 a revistei Femeia.

Autor: Mariana Fătulescu

Sursa foto: Thinkstock


Lasă un răspuns

Sus