Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Trigoane cu carne

Trigoane cu carne

Ingrediente: 600 g faina, 300 ml apa calda, 400 g carne tocata, 2 cepe mici, 3 rosii tocate, 1 ardei iute, 1 lingura mare cu patrunjel (coriandru), sare, piper, ulei

  • Pasul 1: Fa un aluat din faina, sare si apa calda. Lasa-l apoi sa se odihneasca 30 de minute.
  • Pasul 2: imparte aluatul in 4 bucati si intinde foi subtiri si lasa-le sa se zvante putin.
  • Pasul 3: Caleste ceapa in ulei, adauga ardeiul, patrunjelul si rosiile tocate.
  • Pasul 4: Pune si carnea tocata, condimenteaza dupa gust (presara si putina boia iute). Tine pe foc 15-20 de minute, dupa care lasa sa se raceasca.
  • Pasul 5: Taie fasii de 6-7 cm latime si 40 cm lungime. Pune o lingurita cu umplutura la un capat, indoaie fasia, in forma de triunghi, peste umplutura si ruleaza mai departe, in triunghi, pana la sfarsit.
  • Pasul 6: Asaza-le in tava unsa cu ulei si unge-le si pe ele. Introdu tava in cuptorul bine incalzit si lasa-le 10-15 minute, pana cand trigoanele se rumenesc. Dupa ce ai scos tava, unge fiecare trigon cu apa calda.

 


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus