Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Trigoane – surpriza

Trigoane – surpriza

Ingrediente: 250 g faina, 1 lingurita cu sare, 2 linguri cu ulei, 110 ml apa calda, cimbru, oregano, 300 g branza Edam*, 2-3 rosii, 1 fir de praz,
unt

  • Pasul 1: Pentru aluat, amesteca faina cu sarea, adauga uleiul si apa, putin cimbru, oregano si framanta. infasoara aluatul intr-o folie si da-l la frigider pentru doua ore.
  • Pasul 2: Caleste in putin unt prazul taiat felii. Lasa-l sa se racoreasca, dupa care adauga branza maruntita si rosii feliate, cimbru si oregano.
  • Pasul 3: intinde foi subtiri din aluat, taie-le in fasii de 10 cm latime si 40 lungime.
  • Pasul 4: Pune o lingurita cu umplutura la un capat, impatureste, in forma de triunghi, peste umplutura si ruleaza mai departe, in triunghi, pana la sfarsit. Asaza-le in tava unsa cu ulei si unge-le si pe ele. Da tava la cuptor 10-15 minute, pana cand trigoanele se rumenesc. Fierbinti, unge trigoanele cu apa calda.

    *) Edam este o branza olandeza de culoare galben-deschis. Are gust suav, usor sarat si aroma de nuca, fiind aproape lipsit de miros.


Lasă un răspuns

Sus