Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Blender sau storcator de fructe?

Blender sau storcator de fructe?

Pledam pentru sucuri naturale facute in casa. Intrebarea este ce aparat folosesti: blender sau storcator de fructe. Afla diferentele si alege-l pe cel mai bun.

Blenderul este pentru noi, cum era razatoarea pentru bunica. Nu lipseste din nici o bucatarie, il folosim la tot felul de preparate si este „ingredientul secret” pentru supe, creme, sucuri si alte minuni. La fel si storcatorul de fructe.

Care este mai sanatos?

Pentru a face suc, smoothie, piureuri de fructe ai nevoie de bender si storcator de fructe. Diferenta intre cele doua aparate este esentiala in ceea ce priveste continutul. Un smoothie contine fructe si legume intregi, dar pulverizate, in timp ce storcatorul separa sucul din fructe si legume de pulpa acestora.

Cu cat viteza si puterea storcatorului de fructe este mai mare, cu atat sucul o sa fie mai curat si mai limpede, valoarea lui calorica mai mare, iar calitatea nutritiva mai mica. Un blender cu putere mare face sucuri cremoase, practic lichide, dar care pastreaza in proportie de 99% toate beneficiile legumelor si fructelor intregi.

O solutie pentru storcatoarele de fructe este sa adaugi pulpa in suc, pentru ca aceasta contine o mare parte din minerale si vitamine, dar si fibrele naturale ale fructelor si legumelor.

De ce nu mancam fructele intregi?

Intrebarea de bun simt care se pune este de ce bem cu placere smoothie si sucuri (cu sau fara pulpa) facute cu blender sau storcator de fructe si nu mancam cu aceeasi usutinta legumele sau fructele din care facem sucuri si smoothie? Raspunsul sincer suna asa: pentru ca suntem puturosi si suntem dependenti de gust.

De tinut minte

Smoothie si sucurile contin mai multe calorii decat fructele si legumele din care sunt facute. Un pahar de suc de fructe are circa 200 de calorii, in timp ce un mar are doar 50-60 de calorii.

Smoothie si sucurile, chiar daca sunt facute fara adaus de zahar, doar din fructe si legume contin asa numitele calorii lichide, care au o alta dinamica de absorbtie comparativ cu cele provenite din alimentele solide. In consecinta consumand lichide, fie ele si sucuri de fructe, foarte sanatoase de altfel, numarul total de calorii o sa fie mai mare decat al alimentelor solide din care au fost preparate sucurile.

Sucurile de fructe si legume sunt ideale in dietele de detoxifiere. In diete poti sa inlocuiesti o masa cu sucuri. Alege in principal legume, pentru a prepara sucuri si smoothie si mai putin fructe pentru ca acestea contin mult zahar. Ca regula generala este recomandat sa nu depasesti un pahar de suc de fructe si unul doua pahare de sucuri de legume pe zi.

Comments

comments

Lasă un răspuns