Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Cea mai buna gustare

Cea mai buna gustare

Oficial, cea mai buna gustare este considerata ca fiind un pahar de lapte rece, degresat (dar nu neaparat) cu ciocolata. Aceasta nu este doar cea mai buna gustare, dar se considera ca este combinatia perfecta intre grasimi, proteine, vitamine, minerale si antioxidanti, din alte surse decat legumele si fructele, si o foarte buna solutie pentru a te energiza rapid. Cum fiecare lucru bun trebuie sa aiba si ceva complicat la mijloc, partea complicata din poveste este ciocolata din lapte.

Cercetarile au aratat ca bauturile care contin proteine si putini carbohidrati, asa cum se intampla in cazul unui pahar de lapte cu ciocolata, sunt cele mai energizante si sanatoase gustari. Bautura are antioxidanti si magneziu, calorii putine, este o buna cale de hidratare, sustine activitatea musculara si potenteaza capacitatea intelectuala.

Ideala pentru a prepara cea mai buna gustare este o pudra instant de cacao, de dorit fara zahar. Cum produse fara zahar nu prea exista, din nefericire, solutia si rezolvarea complicatiilor sta intr-o combinatie.

Amesteca pudra de cacao solubila de genul celei pe care o gasesti in comert pentru copii, cu o cantitate egala de pudra de cacao cu cel putin 70% grasimi. Trece prin sita cele doua pudre de cacao pentru ca amestecul cat ma bine realizat. Cand prepart lapte cu ciocolata pune intr-o cana doua-trei lingurite de amestec si adauga foarte putina apa (ca la ness), amesteca energic apoi completeaza treptat cu lapte si amesteca bine pana la dizolvarea completa.

Amestecul de pudra de cacao poate fi adaugat si in smoothie de lapte cu banane si in crema de branza de vaci (pe care o poti indulci cu putina miere), dar si in lapte batut sau iaurt. De fiecare data rezultatul este delicios.

Ce benefici iti aduce cea mai buna gustare?

  • Este o buna cale prin care poti consuma mai multe produse lactate. Ciocolata este irezistibila, laptele mai putin asa ca impreuna sunt mult mai usor de consumat.
  • Este o alternativa sanatoasa la laptele cu cacao gata preparat, la orice alte combinatii sintetice de arome adaugate in lapte, este o solutie foarte buna, daca folosesti iaurt la budincile cu ciocolata (si zeci de chimicale), din comert.
  • Este un mod sanatos de a satisface pofta de ciocolata, in conditiile in care aportul de zahar este mic.

 

Comments

comments

Leave a Reply