Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Trucuri > Cele mai bune sandvisuri. 6 idei perfecte

Cele mai bune sandvisuri. 6 idei perfecte

Greu de crezul, dar exista un top al celor mai bune sandvisuri din lume. Care sunt primele 6 cele mai bune sandvisuri iata mai jos. Inainte de retete tine cont de faptul ca pentru cele mai bune sandvisuri trebuie sa folosesti ingrediente de buna calitate si proaspete, paine integrala, daca se poate veche de o zi si usor rumenita, daca le mananci imediat si paine neprajita daca le pui la pachet.

Sandvis cu branzahttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/02/17/cele-bune-sandvisuri-5.jpg

Clasica tartina cu branza o sa fie mult mai buna daca amesteci mai multe feluri de branza. Alege o branza aromata, una grasa si eventual un cascaval bine uscat. Rade branzeturile si amesteca-le. Toaca fin o ceapa mica, o bucata de praz (doar partea alba) si un catel mic de usturoi. Amesteca-le bine. Pune sare si piper. Adauga totul peste branzeturi.

Asaza un strat peste o felie de paine usor rumenita si unsa cu un strat subtire de unt. Preseaza si asaza deasupra o a doua felie. Ceapa si usturoiul nu se vor simti pentru ca aromele lor se imbina cu branzeturile. Gustul final este perfect.

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/02/17/cele-bune-sandvisuri-1.jpgOu in sandvis cu salata

Este perfect in loc de masa in sine. Fierbe oua intregi, dar in asa fel incat sa ramana galbenusul moale spre cleios. Cate doua pentru fiecare sandvis. Pentru patru sandvisuri, ai nevoie de doua linguri de maioneza, doua linguri de ceapa de primavara tocata marunt, doua linguri de patrunjel tocat, sare si piper, o lingura de suc de lamaie, doua lingurite de mustar de Dijon si opt felii de paine integrala rumenita usor. Mai merge si un buchetel mic de macris sau rachete, spalate si uscate, sau orice alta salata iti place.

Daca este pentru acasa, adauga si cateva felii de rosii. Curata ouale de coaja. Amesteca impreuna maioneza, ceapa si patrunjelul tocat. Adauga sare, piper, suc de lamaie, mustar. Striveste ouale cu furculita si adauga-le in sosul preparat deja si amesteca bine toate impreuna. Pune salata egal pe feliile de paine. Pune rosiile (daca vrei) si imparte egal continutul de salata de oua. Acopera cu o felie de paine.

Croque Madame

Poti gasi acest sandvis in Gara de Nord din Paris sau il poti face acasa. Pentru un sandvis ai nevoie de doua felii mari de paine alba, 2-3 felii de sunca fiarta de calitate, doua felii mai groase de cascaval gras si moale, un varf de cutit de cimbru uscat, un ou, doua frunze mari de salata.

Fa o gaura rotunda in mijlocul unei felii de paine. Pune painea intr-o tava unsa cu putin ulei si rumenese-o putin, intoarce felia si pune in gaura oul. Acopera si lasa doua minute la foc mare, sa se coaca oul. Cu o spatula scoate felia din tigaie. Prajeste putin si a doua felie de paine. Unge felia cu putin unt, pune sunca, branza, presara cimbru si pune foile de salata. Asaza deasupra felia de paine cu ou la mijloc. Presara piper si sare grunjoasa si infrupta-te. In Paris costa 3,5 euro!

Sandvis cu sunca si ciocolatahttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/02/17/cele-bune-sandvisuri-4.jpg

Te uimeste ideea unui sandvis cu sunca si ciocolata neagra? Incearca! Pentru doua sandvisuri ai nevoie de patru felii groase de paine alba crocanta, unt sarat, 50 de grame de ciocolata neagra, 6 felii de bacon, 75 de grame de branza cu mucegai.

Prajeste usor painea pe ambele parti, apoi unge-o cu unt. Pune ciocolata in cuptorul cu microunde sa se topeasca. Pune feliile de bacon pe gratar, pana cand marginile sunt caramelizate. Aseaza sunca pe paine, la fel branza cu mucegai si toarna un fir de ciocolata. Asaza imediat a doua felie de paine si apasa ferm. Delicios!

Sandvis cu ciuperci si nuca

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2014/02/17/cele-bune-sandvisuri-2.jpgTartine cu branza, nuca, lamaie, sos pesto si ciuperci sotate. Aparent nu este un banal sandvis, ci o intreaga constructie gastronomica, dar este mult mai simplu de facut decat pare. Ai nevoie de o branza cremoasa (urda, cas moale, mozzarella sau ricotta). Pentru patru sandvisuri ai nevoie de un catel de usturoi, doua linguri cu nuca macinata, o mana de patrunjel tocat marunt, coaja de la o lamaie, doua linguri de ulei de masline si patru linguri (felii) de branza moale. Iti mai trebuie 400 de grame de ciuperci, o lingura de ulei de masline, sare si piper negru, patru felii mari de paine, putina nucsoara si parmezan ras.

Amesteca intr-un blender usturoiul, nucile macinate, patrunjelul, coaja de lamaie si un praf de sare. Adauga uleiul si continua sa amesteci pana se obtine o pasta. Transfera sosul pesto intr-un castron si adauga branza moale. Amesteca bine. Intr-o tigaie incinge uleiul si pune ciupercile. Pune sare si gateste pana cand dispare sucul. Pune piper. Prajeste painea, unge fiecare felie cu sos, pune ciupercile, nucsoara si putin parmezan ras. Pune deasupra cea de a doua felie de paine. Preseaza bine si serveste imediat.

Sandvis cu peste

Iti trebuie peste alb, copt sau peste in suc propriu din conserva, o legatura de patrunjel, un ardei iute, suc si coaja de lamaie rasa, frunze de salata. Pune pestele intr-o sita (daca este din conserva, ca sa se scurga bine). Toaca marunt patrunjelul si ardeiul iute. Amesteca patrunjelul tocat si ardeiul iute cu o lingura de maioneza. Adauga coaja de lamaie si suc proaspat. Amesteca bine. Pune feliile de paine alba la rumenit. Unge-le cu unt. Pestele se striveste putin cu furculita si se amesteca cu sosul de maioneza. Pune sare si piper.

 


Lasă un răspuns

Sus