Esti aici
Acasa > Gastronomie > Trucuri > De folos când gătești

De folos când gătești

De regulă, trucurile utile în bucătărie se transmit de la o generație la alta. Deși unele îți sună familiar, poate că le-ai uitat esența. N-ar fi rău să le păstrezi, fiindcă toate sunt folositoare!

  • Dacă fursecurile au ieșit prea uscate, stropește un șervet cu coniac sau rom, întinde-l peste ele și lasă-l așa o vreme.
  • Când compoziția de bezele rămâne pe lingura cu care ai frecat ouăle cu zahărul, nu o mai bate, fiindcă își pierde consistența.
  • Păstrează bananele foarte coapte în congelator. Curăță-le, pasează-le la mixer, iar pasta obținută toarn-o în formele de cuburi de gheață. Folosește-le la torturi, înghețată sau umpluturi.
  • Când cumperi anghinare, să fie tare și verde. Dacă frunzele se rup repede și trosnesc înseamnă că e proaspătă.
  • Când frămânți aluatul fraged, adaugă din când în când apă rece de la gheață, iar dacă vrei să iasă aromat, înlocuiește apa cu suc de portocale de la frigider.
  • Dacă vrei să spargi o cantitate mai mare de alune, pune-le cu 24 de ore înainte într-un vas cu apă călâie. Astfel, se sparg ușor, fără să se facă țăndări.
  • Opărește cu lapte carnea de miel sau de oaie. Pui carnea în lapte cât s-o acopere și o lași o oră. Va fi mai fragedă și îi va dispărea mirosul.
  • Castraveții rămân mai multă vreme proaspeți dacă îi ții cu codița în apă, pe care o schimbi zilnic.
  • Chiftelele se prăjesc în ulei încins, dar la foc mic. Altfel, se formează o crustă care împiedică pătrunderea căldurii în interior, iar carnea rămâne crudă.
  • După ce le cureți și tai ciupercile în bucăți, dă-le la cuptor cinci minute. Vor fi mai gustoase și se vor găti rapid.

Secrete de brânză

  • Brânza se rade fără să se sfărâme dacă mai întâi o pui pe o hârtie și o lași în congelator vreme de 30 de minute.
  • Soiurile sfărâmicioase se taie cel mai bine cu un cuțit trecut prin jet de apă fierbinte.
  • Brânza împachetată în hârtie se desface mai ușor dacă se pune înainte în apă rece.
  • Atenuezi mirosul puternic al unor brânzeturi dacă pui lângă ele câteva fire de cimbru proaspăt.
  • Brânza întărită se înmoaie dacă o învelești într-un șervet îmbibat în vin alb și o ții la rece timp de o oră.
  • Păstrează brânzeturile fermentate sub un bol de sticlă. Pune lângă ea un cub de zahăr, fiindcă absoarbe umezeala.

Citește și:

Gatitul, placere sau corvoada?

Beneficiile legumelor tratate termic

Trucuri si sfaturi ca sa gatesti sanatos

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.11/19.03.2015

Autor: Lidia Năstase

Sursa foto: pixabay.com



Booking.com

Comments

comments

Articole similare

Leave a Reply

Sus