Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Trucuri > Gateste cartofii ca un chef. Trucuri in bucatarie

Gateste cartofii ca un chef. Trucuri in bucatarie

Trucurile în bucătărie sunt cele care fac diferența. O dovadă este modul în care prepari câteva dintre cele mai simple mancăruri din cele mai banale legume. Ingredientul de bază cartofii! Trucurile își vor fi de folos, iar rezultatele sunt cu totul speciale.

Cartofii curățați de coajă și puși la fiert pentru piure se sărează cu câteva minute înainte de a fi gata. Sarea adăugată la început îi va întări și nu vor rămâne făinoși. Dimpotrivă, când vrei să faci o supă sau o mâncare de cartofi, sarea se pune dintru început. Cât despre cartofii prăjiți, ei se sărează abia după ce sunt gata.

Incearca papricaș de cartofi.

Ai nevoie de 5-6 cartofi, o lingură de untură sau două de ulei. Acesta este un truc bonus: grăsimea vegetală trebuie folosită în cantitate dublă față de grăsimea animală. Mai ai nevoie de boia dulce (sau/și un ardei gras ori un gogoșar), o ceapă mare și pătrunjel verde.

Într-o cratiță cu pereții groși se pune grasimea, apoi ceapa. Călește bine, apoi adaugă boiaua și cartofii tăiați în cuburi. Se adaugă sare. Pune apoi ardeiul și gogoșarul – tăiat în felii. Se umple cratița cu apă cât să acopere cartofii. Se fierb cartofii la foc mic, cu vasul acoperit. Iar atunci când apa scade și cartofii sunt bine fierți, se presară pătrunjel verde tocat și se servește papricașul, cu o salată verde sau murături.

 

Sursa foto: pixabay.com


Lasă un răspuns

Sus