Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Trucuri > In cate feluri se pot prepara ouale?

In cate feluri se pot prepara ouale?

In cate feluri se pot prepara ouale? Multe! Mult mai multe decat iti imaginezi acum.

In varianta clasica poti face oua ochiuri. Sunt delicioase si s epot pregati cu un strop de ulei intr-o tigaie neaderenta.

Le poti face fierte moale (sunt gata in fix doua minute si jumatate, dupa ce apa clocoteste!). Sunt delicoase. Daca le fierbi trei minute vei avea oua cleioase, perfecte cu paine prajita.

De la cinci minute incolo vei avea oua tari. Se spune ca salata perfecta, indiferent din ce este facuta are nevoie d eun ou fiert tare pentru ca beneficiile acesteia sa fie maxime si sa asimilezi tot fierul din cruditati.

Ouale, pro si contra

Oul moldovenesc este un ochi facut in apa. Au un gust special, diferit de cel al oualelor prajite si de cel al oului fiert in coaja. Fierbel in apa care clocoteste usor in care ai pus putin otet, pentru ca oul sa ramana adunat, fix doua minute. mananca-l cu putin unt deasupra, sare, piper si cimbru. Divin!

Oua coapte! Sunt extraordinar de bune. Pur si simpu sparge doua oua si baga-le la cuptor intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei. Pune deasupra ceapa tocata fin, patrunjel sau alte verdeturi aromate. Coace ouale pana sunt facute, dar galbenusul a ramas destul de moale. Asta inseamna circa 3-5 minute in cuptorul incins.

Omleta! Aici se poate scrie o carte de bucate intreaga. Poti face omleta din albus, sau cu extra galbenus. Poti adauga lapte, smantana, ierburi aromate, boia dulce sau picanta, praf de usturori. Poti coace ompleta ca pe clatita sau poti face jumari de oua. Poti separa albusul de galbenusi. bate spuma usoara albusul apoi adauga galbenusurile si mirodenii. Este fabulos. Iese o ompleta pufoasa si densa.

Celor carora le place salata bulgareasca stiu cat de bun e oul in salata. Dar nu toata lumea foloseste galbenusul de ou in sosul de salata: e o idee grozava de a adauga proteine unei mese slabe, fara a ne ingrasa. Pur si simplu fierbeti oule tari, si faramitati galbenusul in sosul de salata. E minunat!

Clasica omleta se poate transforma intr-o frittata, si atunci e altceva. La o fritatat poti chiar sa inviti niste prieteni, iar copiilor li se va parea ceva exotic. Tot ce trebuie este ca atunci cand facem omleta sa ii adaugam legume tocate si verdeturi pentru aroma, si sa o amestecam bine.

Gustul oului depinde in mod certa de modul in care traieste gaina. Oul de tara este un rafinament, in timp ce ouale din magazine poate fi mai putin gustos.

Incearca si oua de rata, de gasca sau de curca. Vei fi impresionata de gustul lor.

 

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus