Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Trucuri > Mâncare de vară, fără foc

Mâncare de vară, fără foc

Este perfect să pregătim mâncare de vară, fără foc. Folosim toate bunătățile verii, toate fructele și legumele minunate ale lunii mai și în doar câteva minute, putem avea preparate delicioase, sănătoase și pline de vitamine. Toate aceste bunătăți sunt gata în câteva minute, sunt gustoase și sănătoase.

Este foarte simplu, că în perioadă caldă a anului, să faci mâncare fără foc. Trebuie să respecți câteva reguli pentru un plus de siguranță. Spăla foarte bine legumele și fructele pe care le folosești. Cumpără alimente sănătoase și proaspete. Dacă folosești blendere și roboți de bucătărie, instrumentele trebuie să fie perfect curate, pentru că preparată fără foc, mâncarea de vară, nu mai este sterlizata prin fierbere. Folosește suc de lămâie, pudra de ardei iute, scorțișoară, nucșoară, cuișoare, usturoi și ceapă, precum și ierburi aromate, nu doar pentru gust ci și pentru calitățile lor antibacteriene.

Iată câteva feluri de mâncare de vară fără foc:

Supă de roșii

Că să o prepari ai nevoie de un kilogram de roșii coapte, puțin busuioc uscat, ulei de măsline, sare, piper, o cană de lapte dulce și un cățel de usturoi. Se pregătește foarte ușor.
Se spăla și se tăie în bucăți roșiile, apoi se pun într-un blender, împreună cu laptele. Mixează totul bine. Adaugă usturoiul tocat fin, busuiocul, sare, piper, trei linguri de ulei de măsline și o cană de apa. Mixează din nou, în câteva reprize. Lasă supă la rece cel puțin o oră înainte de a o servi. Laptele poate fi înlocuit cu lapte bătut.

Tartar de roșii și avocado

Ingredientele sunt simple și le găsești în orice magazin. Ai nevoie de șase roșii mari și bine coapte, două fructe de avocado, semințe de floarea soarelui decojite, o legătură de ceapă verde, puțină brânză uscată pentru ras deasupra, sucul de la o jumătate de lămâie, o lingură de ulei și o legătură de mărar verde.
Prepararea începe prin a curată și tăia în cubulețe mici roșiile și avogado. Adaugă ceapă, tăiată foarte fin. Pune totul într-un vas și amestecă cu sucul de lămâie. Adaugă mărarul tocat, semințele de floarea soarelui și uleiul, apoi amestecă din nou. Râde brânză deasupra. Servește această mâncare pe felii de pâine prăjită.

Fructe cu spumă de brânză

Este un dulce răcoritor și sănătos, numai bun pentru zilele de vară. Ai nevoie de 500 de grame de fructe de sezon, 250 de grame de brânză dulce de vacă, o lingură de smântâna, două linguri cu miere sau trei de zahăr pudra, coajă de lămâie, două albușuri și 8-10 biscuiți crocanți, de bună calitate.
Totul este gata în câteva minute. Amestecă cu mixerul, brânză de vaci cu smântâna, mierea sau zahărul și coajă de lămâie, până devine spumă. Bate albușurile și adaugă spumă în cremă de brânză. Spăla și curată fructele și, dacă sunt mari, le poți tăia în două sau în trei. Așează în straturi, în cupe sau castronele fructele și cremă de brânză, iar deasupra pune biscuit sfărâmați. Da la rece și savurează după vreo două ore.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: Thinkstock/Guliver


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus