Esti aici
Acasa > Gastronomie > Trucuri > Secretele prepararii legumelor

Secretele prepararii legumelor

Secretele prepararii legumelor. Secrete de care habar nu aveai! Aportul de vitamine si minerale al legumelor aduce beneficii extraodinare organismului. De multe ori, modul de preparare le scade foarte mult calitatile nutritive, uneori ramanandu-ne de consumat din ele doar fibre si apa.

Organismul are nevoie de vitamine si minerale pentru a produce enzime si hormoni. Cu totii stim ca procentul de substante hranitoare se reduce odata cu prepararea acestora, dar pentru a evita pierderea masiva, se cuvine sa acordam atentie modului de preparare a hranei.

Prepara legumele cu unt de doua ori pe saptamana

Pentru a fi absorbite, vitaminele A,D,E si K se dizolva in grasimi, si nu in apa, ca restul vitaminelor. Daca prepari legumele ce contin aceste vitamine fara adaos de grasimi, vei absorbi o proportie mica din ele.

Foloseste cu incredere legume congelate

Acestea sunt introduse in pungi la scurt timp de la recoltare si apoi rapid congelate. Se reduc astfel pierderile de substante hranitoare din timpul transportului si depozitarii pe rafturile supermarketurilor.

Fierbe legumele in cat mai putina apa

In timpul fierberii, sarurile minerale si vitaminele sunt eliberate in apa. Cu cat apa este mai putina, cu atat concentratia lor este mai mare.

Nu adauga sare in timpul fierberii

Sarea distruge anumite vitamine care, altfel, ar fi ramas neafectate. Sareaza dupa ce mancarea e deja preparata!

Prepara cartofii in coaja

Indiferent daca ii coci sau ii fierbi, aceasta tehnica retine substantele hranitoare in interiorul cartofului. Iar cartoful este unul dintre cele mai sanatoase legume, consumat constat in cantitati mici, mai ales fiert sau copt!

Fierbe legumele la foc mic

Indiferent daca este vorba de supa sau de legume pentru garnituri, cel mai bine este ca aceste feluri de mancare sa fie pregatite la foc redus, pentru a nu se distruge masiv substantele hranitoare.

Sursa foto: pixabay.com

 



Booking.com

Comments

comments

Leave a Reply

Sus