Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Trucuri > Trucuri simple, efecte mari

Trucuri simple, efecte mari

Multe dintre ele poate că îți sunt cunoscute, dar unele trucuri, puse în practică imediat, îți ușurează viața în bucătărie. Sunt ieftine, la-ndemână și ușor de aplicat!

Înainte de a prăji șnițelele, unge-le cu ulei și lasă-le 2-3 ore la frigider. Vor ieși mai fragede.

Ca țelina să nu capete culoarea gri după fierbere, pune-o înainte într-un vas cu apă amestecată cu oțet. Va rămâne frumoasă și albă.

Untul pe care urmează să-l folosești la prăjituri, taie-l în bucățele și pune-l într-un castron pe care îl bagi câteva minute în apă caldă. Untul se va face spumă cât ai clipi!

Salamul se păstrează proaspăt dacă ungi cu unt partea tăiată, apoi îl învelești într-o foaie de aluminiu.

Smochinele se conservă excelent dacă le pui într-o cutie de metal alternând un rând de fructe cu unul de foi de dafin.

Revigorezi salata verde care s-a veștejit dacă pui în apa în care o speli câteva felii de cartofi crud și le lași zece minute.

Cureți mai ușor morcovii dacă îi ții înainte cinci minute în apă clocotită.

Ferești murăturile de mucegai dacă pui peste ele un săculeț din tifon cu 2-3 linguri de muștar.

Ca pastele făinoase să nu se lipească de vas, pune în apa în care fierb un cub de unt și sare.

Parmezanul rămâne proaspăt și se rade mai ușor dacă îl păstrezi în frigider învelit într-o pânză umedă.

Supa de carne devine aurie dacă adaugi câteva coji curate de ceapă înainte de a da în clocot.

Varza-de-Bruxelles își păstrează prospețimea culorii dacă o sărezi abia după ce a fiert.

Prăjiturile prind o culoare frumoasă dacă le ungi, înainte de a le băga în cuptor, cu puțină cafea cu lapte.

Friptura de porc, vită sau pasăre capătă o culoare aurie dacă presari pe ea puțină făină sau o ungi cu suc de lămâie.

Sosuri ca la carte

Sosul e secretul unei tocănițe sau al fripturi gustoase:

* Dacă nu ai vin alb, înlocuiește-l cu două lingurițe de zahăr dizolvate în oțet.

* Pentru sosul pe bază de făină, folosește lapte în loc de apă. Va avea un gust mult mai bun.

* Sosul de friptură e mai savuros și parfumat dacă adaugi în o felie de măr.

* Dacă pui iaurt în sosurile fierbinți, adaugă-l la final și nu-l mai fierbe!

Citește și:

Secretul care face ca prajiturile de casa foarte pufoase

Cum faci raciturile perfecte. Marele secret!

Cea mai originala metoda de a taia ceapa in 30 de secunde

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.7/19.02.2015
Autor: Lidia Năstase
Sursa foto: pixabay.com


Lasă un răspuns

Sus