Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Trucuri de bucătărie > Trucuri…ca să iasă gustos

Trucuri…ca să iasă gustos

Am scotocit în cămara bunicii și am găsit într-un cotlon câteva trucuri iscusite, pe care ți le împărtășim. Să ai spor la gătit!

  • Spală căpșunele înainte de a le rupe codița. Altfel, sucul și vitaminele se pierd în apa din vas sau din chiuvetă.
  • Cârnații se rumenesc frumos pe grătar dacă presari pe ei puțin zahăr.
  • Nu arunca ceaiul sau cafeaua rămase în ceașcă, ci toarnă-le în formele pentru cuburi de gheață și dă-le la congelator. Când vei dori să bei ceai sau cafea de la gheață, pui un cub în băutura proaspăt preparată.
  • Amăreala castraveților dispare dacă, după ce îi feliezi, îi scufunzi pentru zece minute în lapte sărat.
  • Cartofii gratinați nu se prind dacă mai întâi ungi tava cu ulei, apoi presari pesmet. Când sunt gata cartofii, îi scoți dacă răstorni vasul dintr-odată.
  • Băuturile cu cacao devin mai groase și aromate dacă le fierbi de două ori.
  • Spală busuioc proaspăt, toacă-l și pune-l într-un borcan, apoi toarnă ulei de măsline și ține la frigider. Obții un amestec numai bun de pus în salata de roșii, omlete, preparate din pește, budinci cu brânză și alte delicatese.
  • Aluatul de clătite se leagă mai bine dacă e preparat cu o oră înainte de a fi întrebuințat.
  • Ca să rămână albe, picură zeamă de lămâie peste ciuperci imediat după ce le-ai curățat.
  • Dacă îți plac friganelele, dar nu ai voie să consumi ou, prepară-le cu lapte condensat amestecat cu muștar.
  • Timpul de preparare depinde de calitatea și mărimea bucății de carne, de intensitatea focului și de cât de pătrunsă vrei să fie. Friptura este gata când în ea pătrunde un ac gros.
  • Măslinele ridică o mâncare banală la rang de delicatesă. Adaugă-le în cratiță cu zece minute înainte să stingi focul.

Secrete de cașcaval

Cașcavalul nu se usucă dacă îl învelești într-o pânză înmuiată în apă și oțet, îl pui într-o cutie, închizi și dai la frigider. Cașcavalul foarte uscat se înmoaie dacă îl ții două zile în lapte acru. Cel pe care îl adaugi în sufleuri sau în budinci chiar e indicat să fie mai vechi, fiindcă are un gust mai puternic decât al cașcavalului proaspăt.

Citește și:

De folos când gătești

Gatitul, placere sau corvoada?

Beneficiile legumelor tratate termic

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.16/23.04.2015

Autor: Lidia Năstase

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns