Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Trufe de ciocolată

Trufe de ciocolată

Fine, cremoase şi aromate, trufele de ciocolata sunt rasfatul pe care nu-l poti refuza.

Ingrediente

  • 200 g ciocolată amăruie
  • 120 ml smântână dulce
  • 30 g unt
  • 50 ml coniac
  • 75 g cacao
  • ½ linguriţă cu scorţişoară
 

Mod de preparare 

PASUL 1: Pune pe foc, la bain marie, smântâna împreună cu untul. După ce s-a topit untul, adaugă ciocolata ruptă în bucăţi. 
 
PASUL 2: Amestecă uşor până se topeşte ciocolata. La final, încorporează coniacul şi praful de scorţişoară.
 
PASUL 3: Lasă să se răcească la frigider minimum trei ore. Cu ajutorul unei linguriţe modelează din compoziţie trufele de ciocolată. Tăvăleşte-le prin cacao şi aşază-le pe farfurie. Mai lasă-le la rece 30 de minute. Sunt delicioase!
 


Lasă un răspuns

Sus