Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Totul despre Turmeric, pulberea care face minuni

Totul despre Turmeric, pulberea care face minuni

turmeric

Este folosit pentru a îmbogăți gustul mâncării, dar medicină tradițională orientală îl recomandă și în tratarea anumitor afecțiuni. Încă din trecut, turmericul a jucat un rol important în ritualurile hinduse, iar indienii se simt încă foarte legați de acest condiment. Era folosit drept colorant pentru haine sfinte, culoarea să galbenă spre portocaliu aprins fiind considerată magică.

Aliatul frumuseții

Turmericul este antiseptic, iar proprietățile sale îl recomandă în prevenirea și tratarea coșurilor. Principala calitate a măștilor cu turmeric este de a curată pielea de toxine.

Dacă îl vei folosi în măștile pentru ten, efectul va fi de curățare în profunzime, dar și de întinerire, pentru că turmericul, în amestec cu o lingură cu smântână, face tenul să devină neted și suplu. Același efect îl obții dacă faci împachetări cu iaurt și turmeric pentru brațe și picioare. Folosește cel mult un vârf de cuțit de pulbere.

turmeric

Curcuma, medicamentul din borcan

Proprietățile ei terapeutice sunt multiple și neașteptate, de la remedii împotriva banalei răceli sau iritații a gâtului, calmarea crampelor menstruale și prevenirea crizelor de astm până la remedii anticancer (prostată și colon), dar și pentru protecția împotriva maladiei Alzheimer.

Curcuma este și un veritabil purificator sangvin, contribuind la fluidificarea sângelui și la stimularea globulelor roșii. Turmericul, în amestec cu piperul negru, este absorbit mult mai ușor în organism, iar efectul este deosebit de rapid.

Citește și: Totul despre Ginkgo Biloba

Întrebuințări culinare

Locuitorii din Bali amestecă turmeric cu orez, lapte de cocoș și lemongrass, iar preparatul este oferit că ofrandă zeilor. În bucătăria indiana, curcuma este folosită pentru a da un plus de culoare mâncărurilor dulci. În cea marocană, este utilizată la condimentarea cărnurilor de miel și a mâncărurilor de legume. Este folosită și în amestecul de condimente pentru pește și este indispensabilă pentru prepararea sosului curry.

Atenție: folosește-l cu măsură!

  • Atenție la cantitatea de pulbere folosită la prepararea măștilor și la timpul de acțiune, întrucât poate păta pielea în galben.
  • Utilizat în cantități mari, praful de curcumă produce iritatie gastrică.
  • Dacă urmezi un tratament cu anticoagulante, folosește-l cu prudență.

Încearcă: Smoothie cu morcov, ghimbir și turmeric

 

 

 

Sursă foto: iStock

Comments

comments

One thought on “Totul despre Turmeric, pulberea care face minuni

Lasă un răspuns