Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Turnulet crocant

Turnulet crocant

Ingrediente:

  • 350 g faina (3 pahare)
  • 1 pachet de margarina
  • 3 linguri cu apa
  • 1 lingura cu otet
  • 500 g spanac
  • sare
  • piper
  • 200 g cascaval de post
  • 2 cepe (rosie si alba)
  • nuca zdrobita

-> Pasul 1: Intr-un castron, freaca cu palmele faina cu margarina rece, pana cand amestecul devine nisipos.

-> Pasul 2: Adauga apa si otetul si framanta un aluat vartos. Lasa-l la rece cateva ore, de preferat peste noapte.

-> Pasul 3: Intinde aluatul si decupeaza forme cu ajutorul unui pahar cu diametrul potrivit.
Se coc pe tava unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt pana devin aurii.

-> Pasul 4: Intre timp, caleste spanacul spalat si scurs in putin ulei (sau margarina) impreuna cu o ceapa si jumatate maruntita.

-> Pasul 5: Jumatatea de ceapa ramasa tai-o julien, amestec-o cu spanacul calit, nu mai mult de cinci minute, nuca zdrobita, sare si piper dupa gust.

-> Pasul 6: In momentul servirii, asambleaza turnuletele: foitaj, umplutura de spanac, cascaval de post, din nou aluat si tot asa, in functie de cat de inalt doresti sa fi e turnuletul. Da-le la cuptorul incins cinci minute si serveste imediat.


Lasă un răspuns

Sus