
Ingrediente:
- 350 g faina (3 pahare)
- 1 pachet de margarina
- 3 linguri cu apa
- 1 lingura cu otet
- 500 g spanac
- sare
- piper
- 200 g cascaval de post
- 2 cepe (rosie si alba)
- nuca zdrobita
-> Pasul 1: Intr-un castron, freaca cu palmele faina cu margarina rece, pana cand amestecul devine nisipos.
-> Pasul 2: Adauga apa si otetul si framanta un aluat vartos. Lasa-l la rece cateva ore, de preferat peste noapte.
-> Pasul 3: Intinde aluatul si decupeaza forme cu ajutorul unui pahar cu diametrul potrivit.
Se coc pe tava unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt pana devin aurii.
-> Pasul 4: Intre timp, caleste spanacul spalat si scurs in putin ulei (sau margarina) impreuna cu o ceapa si jumatate maruntita.
-> Pasul 5: Jumatatea de ceapa ramasa tai-o julien, amestec-o cu spanacul calit, nu mai mult de cinci minute, nuca zdrobita, sare si piper dupa gust.
-> Pasul 6: In momentul servirii, asambleaza turnuletele: foitaj, umplutura de spanac, cascaval de post, din nou aluat si tot asa, in functie de cat de inalt doresti sa fi e turnuletul. Da-le la cuptorul incins cinci minute si serveste imediat.