Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Vinete gratinate

Vinete gratinate

Ingrediente

  • 4 vinete mai mici
  • 200 g carne tocata de manzat
  • 60 g parmezan ras
  • 100 g masline feliate
  • 100 g pesmet
  • 3 rosii
  • 2 oua
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura cu bulion
  • 1 lingurita cu oregano
  • 2 linguri cu ulei de masline
  • sare, piper

Mod de preparare

PASUL 1: Coace vinetele in cuptor. Cand s-au racit, taie-le jumatate, pe lung, cu un cutit foarte ascutit, scoate miezul si toaca-l marunt. Pune usturoiul pisat la calit in uleiul incins. Adauga carnea si amesteca. Cand isi schimba culoarea, adauga rosiile, cubulete, miezul de vanata, oregano, bulionul.

PASUL 2: Lasa pe foc 12 minute, apoi stinge focul. Lasa la racit. Separa galbenusurile si pune-le peste carne dupa ce s-a racit. Amesteca parmezanul cu pesmet si pune jumatate in compozitia de carne, impreuna cu maslinele maruntite in prealabil. Amesteca bine de tot.

PASUL 3: Asaza cojile de vinete intr-un vas de lut, in care ai turnat putin ulei si doua linguri cu apa. Umple cojile de vanata cu amestecul de carne.

PASUL 4: Bate albusurile spuma si amesteca-l cu restul de pesmet si parmezan. Pune din belsug pe fiecare vanata. Da la cuptor cam 30-40 de minute.


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus