Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Vinete la cuptor

Vinete la cuptor

Ingrediente:

  • 2 vinete
  • 1 kg ardei grasi sau capia
  • 2 cepe
  • ulei, otet, sare

Pasul 1: Coace ardeii pe toate partile. Pune-i intr-un castron, presara un praf de sare si acopera-i cu un capac. Dupa ce s-au racorit, decojeste-i. Daca ai deja in congelator lasa-i doar sa se decongeleze.

Pasul 2: Separat, spala vinetele, sterge-le cu un servet, dupa care taie-le in felii, pe lungime.

Pasul 3: Presara un praf de sare si lasa-le cateva minute sa se scurga. Dupa ce s-au scurs, rumeneste feliile de vinete in putin ulei.

Pasul 4: intr-un vas, asaza un strat de vinete, apoi fasiile de la 2-3 ardei copti, ceapa taiata rondele si restul de felii de vinete.

Pasul 5: Stropeste cu putin ulei si lasa-le la cuptor 20 de minute sa se intrepatrunda aromele.

Pasul 6: Din restul de ardei, pregateste o salata de ardei cu putin ulei si otet.

 


Sus