Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Vitel inabusit in cafea

Vitel inabusit in cafea

Ingrediente

  • 1 kg antricot de vitel
  • 500 g rosii mici
  • 100 ml cafea solubila
  • 100 ml vin rosu
  • 2 linguri cu cafea macinata
  • 1 lingura cu miere
  • 2 linguri cu patrunjel verde tocat
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lamaie
  • sare

Mod de preparare

PASUL 1: Amesteca zeama de lamaie cu ulei, usturoi pisat, miere, cafea solubila, vin, patrunjel, sare si piper. Lasa carnea sa se marineze in acest sos pe timpul noptii.

PASUL 2: A doua zi, scoate bucatelele de carne din marinata si frige-le la gratar sau in tigaia de teflon, cate doua minute pe fiecare parte.

PASUL 3: Da bucatile fripte printr-o lingura de cafea solubila, ca pe snitele, scuturand surplusul.

PASUL 4: Pune-le intr-un vas termorezistent, alternand feliile de carne cu felii de rosie, toarna marinata si da la cuptor cam 90 de minute.


Lasă un răspuns

Sus