Esti aici
Femeia.ro > Gastronomie > Vulcan de ciocolată

Vulcan de ciocolată

Ingrediente

  • 120 g unt nesărat
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 2 ouă 
  • 2 gălbenuşuri
  • 170 g zahăr pudră
  • 40 g făină
 

Mod de preparare

PASUL 1: Pune un vas cu apă pe foc. Aşază deasupra lui o crăticioară în care topeşte untul împreună cu ciocolata.
 
PASUL 2: Dacă ouăle şi gălbenuşurile au ajuns la temperature camerei, bate-le împreună. Amestecă uşor ciocolata topită cu ouăle şi cele 170 g de zahăr pudră.
 
PASUL 3: Cerne 40 g de făină şi încorporează în compoziţia finală. Unge cu puţin unt formele de copt şi pudrează-le cu zahărul rămas.
 
PASUL 4: Toarnă compoziţia până la jumătatea formelor pregătite mai sus şi coace în cuptorul încălzit pentru zece minute, nu mai mult, pentru că nu vei obţine lava cremoasă! Scoate din forme şi serveşte cu îngheţată şi fructele preferate.
 


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus