Esti aici
Femeia.ro > Home&Deco > Animale de casa > 5 motive sa adopti un catel

5 motive sa adopti un catel

Legea eutanasiei este in vigoare, iar adaposturile sunt pline cu blanosi comunitari cu drept de viata si de dragoste. Iata 5 motive sa adopti un catel.

Prima temere a celor care stau in cumpana daca sa adopte sau nu un caine este lipsa spatiului. O problema falsa, sustin cei priceputi intr-ale comportamentului canin – si intr-o garsoniera poti tine un caine de talie mare daca ii oferi suficiente iesiri la plimbare si joaca. In casa, un catel mai mult doarme. Iar cei de rasa mica sunt, contrar aparentelor, mai dispusi la balamuc domestic decat cainii mari. Nici problema igienei nu trebuie sa fie o problema – un caine imbaiat, periat, deparazitat nu e un purtator de microbi mai putin periculos decat tastatura computerului, de exemplu. Acestea fiind spuse, iata inca cinci motive pentru a aduce un catel in casa si viata ta:

1.Iti ia durerea… cu labuta!

Studiile au dovedit ca un caine detecteaza cand un om are o suferinta, fizica sau psihica, si cauta apropierea acelui om pentru a-i alina durerea. Nu refuza deci dragostea unui caine – e medicament curat!

2.Reduce stresul

Un experiment al unei publicatii de management din SUA a demonstrat ca angajatii care sunt lasati sa-si aduca din cand in cand prietenul imblanit la birou trec in acele momente mai usor prin situatiile stresante de la job.

3.Creste imunitatea celui mic

Nu-l feri pe bebe de apropierea unui caine! S-a dovedit ca parintii care au si un animal de casa, fac mai putine drumuri la pediatru decat cei care nu si-au imprietenit odorul cu un animalut de casa.

4.Te mentine in forma

Asa cum spuneam in introducere, daca ai un caine, trebuie sa-l plimbi. Daca-l plimbi, el mai si alearga. Daca el alearga, tu alergi dupa el. Daca alergi dupa el, consumi calorii si-ti pastrezi silueta! Simplu, nu?

5.Te face mai populara

Cainele actioneaza ca un adevarat catalizor social, sustin psihologii. Poate fi solutia ideala pentru timizi, pentru oamenii care si-au pierdut pofta de viata sau pentru cei care interactioneaza mai greu cu semenii lor. Nu crezi? Ia-ti un caine dragalas, iesi cu el in parc si vezi cat timp trece pana cineva, oricine, se va apropia zambind de voi. Metoda functioneaza de minune si daca esti in cautarea sufletului pereche!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus