Esti aici
Femeia.ro > Home&Deco > Animale de casa > Basset Hound, catelul "trist"

Basset Hound, catelul "trist"

Resemnarea din privire si urechile lungi, cu care matura pe jos sunt trasaturile sale definitorii, iar cand il vezi prima oara, ai impresia ca este cel mai trist catel din lume. Dar nu e deloc asa. Basset Hound poate fi un prieten extraordinar si o companie jucausa.

Puncte forte

Cateii din rasa Basset Hound sunt sociabili, calmi, foarte inteligenti si dispusi oricand la joaca si rasfat. Pentru ca sunt caini de vanatoare, au un simt olfactiv foarte bine dezvoltat si adora sa exploreze locuri noi, transformandu-se in excelenti companioni in plimbari prelungite.

Este lipsit de agresivitate, avand mai degraba caracterul unui copil batran, dar latra cu putere la orice potential pericol. Odata ce se ataseaza de stapanul sau, devine foarte loial si nimic nu-l poate face sa-l tradeze.

Puncte slabe

Cainii Basset Hound emana un miros specific, destul de puternic, asa incat igiena lui trebuie sa fie pe primul loc in preocuparile stapanului.

Nu are nevoie de un periaj intens, insa ghearele trebuie mereu scurtate si pernutele verificate periodic de posibile rani si infectii. Catelusii Basset Hound sunt extrem de pofticiosi inca de mici, astfel ca obezitatea este deseori intalnita in cazul lor. Adora sa sape in straturile cu flori, asa ca ai grija unde ii permiti accesul.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus