Esti aici
Femeia.ro > Home&Deco > Gradina ta > Bonsaiul saracului, un decor de invidiat

Bonsaiul saracului, un decor de invidiat

Kokedama este o adevărată bijuterie vie, de care, dacă o îngrijeşti cu un minimum de efort, te poţi bucura vreme îndelungată. Şi, de ce nu, ai putea stârni curiozitatea prietenelor sau colegelor faţă de acest bulgăre de pământ îmbrăcat într-o haină de muşchi, croită pe comandă, şi cele mai frumoase flori ori plante cu frunze decorative.

Bulgări decorativi pentru mese speciale. Pentru a însufleţi o masă de sărbătoare, surprinde-ţi invitaţii aşezând din loc în loc bulgări frumos decoraţi cu flori de sezon: narcise, lalele şi chiar crenguţe delicate de liliac. Înainte de a aşeza pe masă aranjamentele, pulverizează apă rece pe flori şi lasă-le câteva minute într-un loc răcoros, ca ele să arate cât mai proaspete.

O kokedama impunătoare dintr-o begonie splendidă sau o azalee mirositoare poate aduce la viaţă un colţ din cameră mai puţin pus în valoare. Un efect special, mai ales dacă alegi o floare curgătoare sau foarte bogată, vei obţine aşezând bila de pământ pe un suport mai înalt.

Dacă vrei să ridici în rang un banal asparagus, scoate-l din ghiveciul lui şi îmbracă-l într-un strat de muşchi. Aşază bulgărele pe un vas ceramic şi pune-l într-un loc luminos, dar fără să-l bată razele soarelui. 

Tocmai ai primit un ghiveci cu trandafiri pitici? Scoate-i din ghiveci şi dă-le o nouă înfăţişare, modelând stratul de pământ şi îmbrăcându-l în muşchi. Udă bonsaiul cu trandafiri zilnic, prin pulverizare.

Cu ajutorul unui singur fir de sfoară, bine înfăşurat în jurul bulgărelui de pământ, poţi realiza o grădină suspendată pe balcon sau chiar pe terasă. Dacă e vorba despre un loc însorit, foloseşte plante rezistente la secetă!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus