Esti aici
Femeia.ro > Home&Deco > Animale de casa > Capcanele din hrana uscata

Capcanele din hrana uscata

Fie caine, fie pisica, tot carnivor e. Prin urmare, orice fel de tip de hrana alegem (uscata sau naturala), este obligatoriu ca ea sa contina cel putin 17-20 % proteina animala de calitate si nu derivate sau inlocuitori (creier, plamani, rinichi, sange, oase, tesuturi, ligamente, piele, chiar pene) sau proteine vegetale. La asta trebuie sa se adauge 8 % fibre si 10 % grasimi. Altfel, animalutul va asimila prea putin din hrana, desi noua ne face impresia ca a mancat suficient.

Doar super premium

Specialistii ne atentioneaza ca este obligatoriu sa verificam ce tip de proteina bruta intra in compozitia hranei uscate si chiar a celei umede. Pentru asta trebuie sa vedem daca exista inscriptionat pe ambalaj faptul ca proteinele folosite provin explicit din carnea, inima sau ficatul de pui, vita, vitel, animale salbatice (sub nici o forma porc) sau oua. Altfel, proteina utilizata poate avea o calitate mult prea redusa pentru organism si nu va fi digerata, prietenul nostru ajungand cu timpul sa fie subnutrit.

Pe piata exista trei tipuri de hrana uscata pentru animalele domestice: super premium, premium si econom. Diferenta dintre acestea nu este data doar de pretul lor, ci si de compozitia crochetelor si mai ales de calitatea nutritiva efectiva a substantelor incluse. Specialistii sustin ca hrana uscata din categoria econom contine materie prima de calitate joasa, respectiv, derivate de carne cu adaosuri in procente ridicate de cereale inferioare calitativ si soia. Administrata repetat în organismul prietenului nostru, apare un deficit de vitamine si aminoacizi, ceea ce duce la disfunctii de metabolism, dereglari de digestie, alergii si alte probleme de sanatate.

Dusmani pe fata

Medicii veterinari considera ca principalele cauze de imbolnavire la animalutele noastre sunt chimicalele si derivatele de calitate inferioara, folosite in unele tipuri de hrana uscata. De aceea, trebuie sa verificam cu atentie compozitia chimica explicita a alimentelor achizitionate. S-a dovedit ca antioxidantii, colorantii si conservantii de proasta calitate se dizolva in grasimi, se sedimenteaza in tesuturile adipoase si in ficat si provoaca alergii, disfunctii ale sistemului nervos si ale ficatului si, nu in ultimul rand, cancer. Chiar daca pe ambalajul hranei este mentionata indicatia „Fara conservanti artificiali”, este obligatoriu sa verificam in continuare ce fel de tip de antioxidanti au fost utilizati, pentru ca cei de tipul BHA, BHT, Propylgallat si Ethoxyquin sunt deosebit de daunatori.


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus