Esti aici
Femeia.ro > Home&Deco > Casa ta > Cum iti organizezi sifonierul

Cum iti organizezi sifonierul

Mai multă ordine în casă înseamnă, printre altele, un dressing plasat corect și bine compartimentat.

Ideal e să-ți faci un dressing cu uşi glisante în hol sau în sufragerie, pe un perete, dacă spaţiul îţi permite. Aranjează-l pe categorii: haine, pantofi, accesorii, obiecte diverse. Zona dedicată umerașelor să fie suficient de generoasă cât să aibă loc cele pentru cămăși și rochii, dar și umerașele pentru fuste și pantaloni. Aşază pantofii pe etajere, accesoriile într-o cutie, ca să le găseşti uşor, iar lenjeria intimă şi ciorapii în sertare (separate). Dacă ai depozitat toate lucrurile mărunte în cutii, îţi va fi uşor să le cureţi de praf şi să le pui la loc. Pungile vidabile sunt utile pentru îmbrăcămintea pe care o foloseşti foarte rar sau pentru cea care nu mai este de sezon. Lenjeriile de pat au un compartiment special. La fel, uscătorul de păr sau aparatul cosmetic cu aburi. Aspiratorul şi masa de călcat încap tot aici, iar trolerele pune-le sus, pentru că le utilizezi rar. Fă ordine periodic în dulap, aruncă ce nu folosești. Astfel, vei avea o stare de bine știind că găsești ușor ce ai nevoie.

Sfaturi practice pentru casa ta

Cum cureți covoarele mici. Aspiră temeinic, până când ies toate scamele și praful. Apoi curăţă prin metoda „uscată“, cu o soluţie pe bază de spumă. Aspiră din nou după ce se zvântă.

Scapă de praf! La curățenia generală, șterge geamurile, pervazurile şi tocurile uşilor abia după ce scoţi praful din toate colţurile casei, astfel încât fiecare încăpere să miroasă a curat.

Uși scârțâitoare? Soluția e pe cât de simplă, pe atât de eficientă. Scapi de zgomotul supărător dacă ungi balamalele cu un banal beţigaş de urechi îmbibat în ulei.

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.21/29.05.2014.

Autor: Lidia Năstase

Sursa foto: Fotolia

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus