Esti aici
Femeia.ro > Home&Deco > Animale de casa > Cum ingrijesti canarul?

Cum ingrijesti canarul?

Cand il cumperi

Inainte de a intra in aventura pe care o traiesc multi posesori de canari, trebuie sa stii ce vrei de la pasare. Doresti sa cante? Iti trebuie neaparat un mascul, pentru ca femelele rareori au aceasta calitate. Vrei sa asortezi pasarea la ambient? Poti alege un „canar de culoare” si afla ca aceste pasari nu sunt obligatoriu galbene, ci pot avea pene de la alb si ivoriu pana la albastru si brun.

Pentru 60-150 ron, poti cumpara un canar, dar, inainte de a plati la casa, raspunde cu sinceritate: esti in stare sa-i cureti colivia in fiecare zi, sa nu-l stresezi si sa-i suporti cantecul chiar si atunci cand ai migrene? Timp de 10-15 ani? Bine, atunci ia-l!

Colivia canarului

Colivia trebuie sa fie suficient de mare incat sa poata zbura. E bine sa fie inauntru doua bete pentru odihna, distantate la minimum 60 cm. Astfel locuitorul va fi nevoit sa zboare si va exersa tehnica de prindere.

Canarul este sensibil la mediu, asa ca va trebui sa asezi colivia intr-un loc ferit de curent, lumina directa, intuneric, umezeala, copiii vecinilor, pisica, vreo sursa de gaze ori alte noxe.

Ce ii dai sa manance

Hrana se alege cu atentie si cu drag: din oras, poti cumpara amestecuri speciale de seminte, care sa contina mult glant si rapita, mai putin mei. Canarul mananca zilnic o lingurita de seminte, la care e bine sa-i adaugi bucatele de fructe (mar, para, prune), legume rase (morcov, patrunjel, varza, guile, dovleac etc), papadie sau seminte de limba oii. Din cand in cand, pune-i putin ou fiert pentru proteine.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus