Esti aici
Femeia.ro > Home&Deco > Gradina ta > Cum sa ai o gradina ecologica?

Cum sa ai o gradina ecologica?

Daca nu ai incredere sa cumperi legume sau fructe din piata – despre care stim cu totii ca sunt stropite cu tot felul de substante, poti sa apelezi la gradina ta (daca detii una) unde sa iti cresti cele mai sanatoase fructe si legume.

Veste buna

750 de insecticide si pesticide sunt deja interzise, fiind foarte toxice pentru organismul uman. Chiar daca daunatorii vor fi mai greu de combatat macar vom manca niste legume si fructe mai putin toxice.

Cum sa ai o gradina organica

Incepe de la un sol sanatos: il vei obtine daca folosesti compost natural natural pe care il poti produce chiar tu. Cum? Este simplu. Foloseste materiale biodegradabile precum frunze urcate, rumegus sau resturi vegetale din bucatarie. Astfel solul tau va avea un stract protector natural.

Nu pesticidelor: este regula poate cea mai importanta daca vrei sa ai o recolta sanatoasa. Probabil te vei intreba cum scapi de daunatori. O noua metoda este tot mai folosita in strainatate: controlul biologic. Aceasta metoda se bazeaza pe insectele benefice din gradina: viespi, gargarite sau albine care nu numai ca polenizeaza plantele, dar sunt si dusmanii naturali ai multor insecte daunatoare din gradina ta.

Fertilizatori organici: mizeaza pe acestia pentru o gradina verde.

Fara buruieni: acestea apar in fiecare colt al gradinii tale, vor sa iti consume toata apa si fertilizatorii. Dar cum le tii sub control? Pune foi de ziar pe solul expus, apoi acopera cu pamant. Lasa libere doar plantele care vrei sa creasca.

Cand uzi: e bine sa iti uzi gradina de dimineata pentru ca asa le vei da sansa plantelor tale sa se usuce in timpul zilei. Asa ca nu vor ramane ude in timpul noptii ca sa dezvolte tot felul de ciuperci care le-ar omora.

Despre seminte: la inceput de sezon iti poti petrece mult timp in fata cataloagelor cu seminte pana te hotarasti ce vrei sa plantezi in gradina. Alege semintele natural, astfel incat la anul vei avea siguranta ca poti refolosi semintele din fructele obtinute.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus