Esti aici
Femeia.ro > Home&Deco > Casa ta > Cum trebuie utilizate si intretinute vasele cu strat ceramic?

Cum trebuie utilizate si intretinute vasele cu strat ceramic?


Pentru inceput, cateva cuvinte despre stratul ceramic CERAMICA

Stratul ceramic CERAMICA® se bazeaza pe nanotehnologie, datorita careia se formeaza un invelis gros si compact pe suprafata vaselor de gatit, fiind extrem de neted si neporos.

Material natural si ecologic

Diferenta dintre vasele cu strat ceramic si alte vase de bucatarie cu suprafata neaderenta este ca nu contin PFTE, fiind confectionate dintr-un material natural si ecologic, ce nu afecteaza sanatatea.

Mai precis, baza stratului ceramic CERAMICA® este argila de calitate, un material perfect natural, folosit pentru confectionarea vaselor de secole intregi.

Strat ceramic de calitate germana WEILBURG si design italian

Stratul ceramic CERAMICA® este realizat in Germania. Este confectionat de renumita companie WEILBURGER, in timp ce vasele sunt realizate si concepute in Italia. Luciul discret, culorile atent selectionate si calitatea superioara garanteaza ani la rand de utilizare de care vei fi multumita.

9 motive ce iti ofera delicii culinare de calitate superioara

Vasele de bucatarie Delimano cu siguranta te vor fermeca si iti vor schimba modul de a gati pentru totdeauna. Ce anume face ca acestea sa fie diferite de alte vase de pe piata?

  • Stratul ceramic CERAMICA® asigura urmatoarele:
  • Mancarea gatita in vase ceramice este mai suculenta, mai bogata in minerale si vitamine, prin urmare are un gust mai savuros,
  • Este perfect pentru prepararea mancarurilor dietetice,
  • Este bun conductor si distribuie caldura in mod uniform,
  • Economiseste energie,
  • Impiedica lipirea alimentelor pe vase,
  • Calitatea superioara a invelisului asigura curatarea facila, caci resturile se pot indeparta cu apa calda,
  • Este un material natural si ecologic si
  • Rezistent la zgarieturi si coroziune chimica,
  • Rezistent la temperaturi ridicate si socuri de temperatura.


1. Inainte de prima utilizare…

Inainte de prima utilizare, vasele trebuie spalate in apa calda, cu detergent. Astfel vor fi indepartate urmele de praf. Se sterg apoi cu un prosop de bucatarie si esti gata pentru cea mai interesanta aventura culinara!

2. Ce plite sunt potrivite pentru vasele de bucatarie cu strat ceramic?

Vasele de bucatarie Delimano se pot folosi pentru urmatoarele plite si aragazuri:

  • Arzator cu gaz,
  • Plita electrica clasica,
  • Plita vitroCeramica

Asigura-te ca marimea plitei se potriveste marimii vasului. Vasul nu trebuie sa depaseasca suprafata plitei. In acest fel vei obtine rezultate mai bune si te vei bucura de o utilizare indelungata a vaselor.

Vasele Delimano rezista la temperaturi foarte ridicate, de pana la 450°C, cu toate acestea o temperatura prea ridicata poate deteriora manerul. Cand senzorul de temperatura devine rosu, inseamna ca a ajuns la temperatura potrivita pentru gatit.

3. Pentru delicii culinare…

Pregatirea vaselor

Spre deosebire de alte suprafete de gatit, stratul ceramic CERAMICA® nu necesita multa grasime pentru a gati. Suprafata sa neteda impiedica lipirea mancarurilor, astfel incat nu ai nevoie de mult ulei.

Pentru gatit, recomandam sa torni o picatura de ulei in oala, pe care sa o ungi cu o pensula sau cu degetul. Pentru prajitul uscat insa, trebuie mai mult ulei.

Dupa asezarea oalei pe plita, trebuie supravegheat manerul. Cand senzorul de temperatura devine rosu, oala s-a incalzit suficient pentru a incepe prepararea retetelor. Poti reduce temperatura, caci stratul ceramic, in combinatie cu aluminiul, retine perfect caldura si este bun conductor termic.

Aceasta permite prepararea mancarurilor la o temperatura redusa, pastrandu-se astfel gustul deplin, mineralele si vitaminele alimentelor.

Gatitul: placere si relaxare!

Deoarece stratul ceramic este atat de neted, gatitul este o adevarata placere: lingura aluneca pe fundul vasului. Foloseste o lingura de lemn sau plastic sau alte ustensile pentru gatit. Desi stratul ceramic este foarte rezistent, poate fi deteriorat de ustensilele ascutite (de exemplu, cutite).


Stratul ceramic pastreaza mancarurile suculente si aromate

Secretul gustului delicios al mancarurilor preparate in vase ceramice consta in faptul ca datorita suprafetei ceramice, partea exterioara a mancarurilor se inchide etans, retinand mineralele si vitaminele in interior.

Mai mult, mancarea se poate gati la temperatura redusa, in timp ce durata necesara pentru gatit este la fel de redusa, datorita calitatii superioare a stratului ceramic.

Daca vrei sa mananci sanatos si sa savurezi aromele bogate ale mancarurilor, alege vasele de bucatarie cu strat ceramic!

4. Curatarea vaselor Delimano este simpla: fara frecat si detergenti agresivi

Deoarece stratul ceramic e atat de neted si neporos, curatarea este extrem de simpla. Pur si simplu se clateste oala racita cu apa calda sau se sterge cu o carpa umeda. Se poate pune si in masina de spalat vase, dar apa dura si detergentii agresivi duc la disparitia luciului oalelor din cauza acumularii calcarului.

Desigur, acest lucru nu schimba caracteristicile stratului ceramic sau al vaselor in general.

Recomandam spalarea manuala. Oalele se curata imediat!

Daca apar pete…

Cand prepari mancaruri grase (carnat, sunca…), pot ramane mici pete. Petele nu modifica excelentele caracteristici ale stratului ceramic, dar trebuie indepartate.

Se pot indeparta lasand oala in apa calda cu detergent si frecand apoi cu un burete moale, pana cand dispar petele. In cazul petelor mai dificile, se pune putin otet in oala, se incalzeste si se curata normala.

Speram sa regasesti placerea gatitului cu vasele de bucatarie Delimano!

Pentru mai multe detalii, vizitati www.delimano.ro


Lasă un răspuns

Sus