Esti aici
Femeia.ro > Home&Deco > Gradina ta > De ce este sanatos sa consumi legume si fructe de sezon

De ce este sanatos sa consumi legume si fructe de sezon

Regula unei nutritii sanatoase cere sa consumi legume si fructe de sezon. De ce? Pentru ca acestea sunt cu adevarat sanatoase si beneficie pentru sanatatea ta. Legumele si fructele in extrasezon poate ca sunt apetisante, dar sunt super tratate cu chimicale, fie si doar pentru faptul ca sunt aduse de foarte departe si trebuie sa faca fata transportului. Legumele si fructele in extrasezon sunt de cele mai multe ori organisme modificate genetic, ca sa poata rezista transportului si pentru a se coace in conditii improprii, respectiv in timpul transportului.

Iata care sunt principalele legume si fructe pe care nu este bine sa le consumi decat atunci cand sunt in sezon.

Rosiile http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/07/30/513661.jpg

Cap de lista sunt rosiile. Sunt perfecte de la inceputul lunii iunie si pana la mijlocul lui octombrie. Dincolo de acest interval nu mai folosi rosii proaspete.

Nu au gust, sunt pline de chimicale si sunt extrem de scumpe.

Poti consuma rosii in conserva, suc de rosii, rosii uscate in ulei, pasta de rosii. Au aceleasi beneficii.

Mazareahttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/07/30/420209.jpg

Mazarea proaspata are rosul ei doar la inceputul primaverii. Dincolo de mijlocul lui august foloseste doar mazarea congelata si cea in conserva.

Mazarea proaspata in restul perioadei este plina de chimicale, este iradiata si nu are gust bun.

Gustul se conserva daca este congelata.

Sparanghelhttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/07/30/asparagus.jpg

O alta leguma pe care este bine sa o mananci doar in sezon este sparanghelul.

Minunatia asta este numai buna de la inceputul anului pana la mijlocul primaverii, inainte ca tulpinile devin prea lemnoase.

In restul timpului sparanghelul nu exista!

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/07/30/0009920071p-849x565.jpgFasolea verde

Fasolea verde este una dintre cele mai sanatoase legume.

O poti manca tot anul in varianta congelata, dar proaspata trebuie consumata doar in sezon.

Daca nu este culeasa in perioada in care este sezonul ei – iunie, iulie – este seaca lemnoasa si lipsita de gust. Nu consuma niciodata fasole verde in conserve de tabla sau borcane.

Constine prea multa sare si, din pacate prea multe chimicale. Cea mai buna alegere in extrasezon, cum spuneam: fasolea congelata.

Ciupercihttp://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/07/30/357525.jpg

Se spune ca fiecare sezon are o ciuperca. Daca esti mare amator de ciuperci cea mai buna solutie este sa te imprienesti cu un producator adevarat si sa mergi pe mana lui.

Daca nu vrei sa depinzi de cineva, cea mai buna solutie este sa alegi mereu ciupercile de cultura.

Nu cumpara niciodata ciuperci in extrasezon, altetele decat cele de cultura. Nici macar ciupercile conservate nu sunt o buna alegere.

Ciupercile – altele decat cele de cultura – nu sunt valabile decat in sezon.

http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2013/07/30/384890.jpgSalata verde

Ultima din lista cu legume si fructe care trebuie consumate doar in sezon este salata verde.

Desi o poti gasi pe tot parcursul anului, salata adevarata nu este decat cea din perioada februarie-iunie.

Atunci este crocanta, plina de nutrieni si nu are chimicale. In rest este un fals grosolan, plin de nitriti si chimicale.

Pe lista extinsa cu alimente ca trebuie consumate doar in sezon sunt si: capsunele, pepenii, strugurii si piersicile.

Isi mai gasesc loc si castravetii, perele si merele, altele decat cele din surse locale.

Sursa foto: pixabay.com

 

Comments

comments

Lasă un răspuns