Esti aici
Femeia.ro > Home&Deco > Astrodeco > Dictionar Feng Shui – Incaperi

Dictionar Feng Shui – Incaperi

Baie

Pentru ca baia sa-ti aduca noroc, atarna o oglinda pe partea exterioara a usii de baie si la fereastra pune un clopotel de vant. Tine usile inchise la toaleta, mai ales daca este langa dormitor, si capacul vasului permanent coborat. Repara orice scurgere de apa, caci duce cu sine si norocul – picatura cu picatura…

Bucatarie

Nu pozitiona aragazul vizavi de chiuveta; in spatele acestuia e bine sa existe un perete solid care simbolizeaza pastrarea prosperitatii. Cu cat sunt mai multe arzatoare, cu atat familia va fi mai bogata. Ascunde cosurile de gunoi si toate ustensilele de facut curat.

Camera de studiu

Aliniaza cartile cu cantul la marginea raftului pentru a nu afecta pe nimeni (colturile cartilor emit „sha”).

Dormitorul

Evita echipamente electronice in dormitor (televizor, computer)! Ele sunt incompatibile cu odihna, sanatatea si fertilitatea. Sa nu existe nici biblioteca – prea multe carti sunt prea stimulante, pastreaza doar cateva, pe noptiera.

Decorarea cu mult rosu sau auriu stimuleaza energia si „adio, somn!” Nu tine in dormitor apa sub nici o forma (acvariu, fantana, tablouri). Sunt suficiente trei plante micute care sa produca oxigen, sanatate si armonie. Se face curatenie mare la solstitii, echinoctii, luna noua sau dupa o suferinta, boala, cearta.

In fiecare anotimp, energizeaza-ti dormitorul folosind primavara si iarna elementul apa (stropeste peretii cu apa sfintita sau purificata), vara – elementul foc (plimba prin camera betisoare fumegande), iar toamna – elementul metal (suna delicat din clopotei pe la colturi).

Holul

Cand usile care se deschid intr-un hol se izbesc una de alta, inseamna certuri cu proprietarul. Pe un hol ingust pune oglinzi si lucrari de arta deschise la culoare. Daca usa e pe latura scurta a unui hol lung, pune neaparat un tablou pe peretele opus usii.

Sufragerie

In sufragerie, pe masa cea mai mare din casa, pastreaza un bol plin cu fructe. Oglinda atrage abundenta, iar imaginile cu mancare si fructe au acelasi efect.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus