Esti aici
Femeia.ro > Home&Deco > Gradina ta > Legende si superstitii

Legende si superstitii

În vremuri în care gadgeturile ne conectează la ritmul trepidant al tehnologiei, superstițiile, legendele ori tradițiile întrețin misterul și farmecul vieții.

Iasomie

Florile acestea atât de frumos mirositoare aduc noroc în casa ta și banii mult visați în portofel.

Gălbenele

Se spune despre gălbenele că, odată adăugate în apa de baie, îți sporesc încrederea în propriile forțe și atrag succesul și norocul asupra ta. Presărate pe pat ori sub pernă, aduc un somn sănătos și liniștit.

Trifoi

Dacă găsești unul cu patru foi, consideră-te o norocoasă! Iar dacă încă îți cauți pereche, e semn că ai șanse mari să-ți găsești alesul. Se mai spune că firava plantă te apără de ghinioane și descântece dacă o ții în casă.

Cale

Nu le pune în buchetul de mireasă, pentru că îți vor aduce ghinion!

Tuberoze

O legendă din Franța despre chiparoasă avertizează tinerele doamne că, dacă vor mirosi floarea la ceas de seară, vor cădea pradă ispitei și dorințelor erotice. În contrast cu această superstiție, în Anglia victoriană se spunea despre tuberoză că poate ucide o persoană dacă doarme într-o cameră neaerisită în care se află această floare.

Busuioc

Îl folosim în bucătărie pentru preparate fel de fel. Conform superstițiilor, sfințit la biserică, busuiocul aduce noroc în casă dacă este pus la icoană, dar și dacă fetele și-l bagă sub pernă în noaptea de Bobotează, pentru a-și afla ursitul.

Trandafiri

Dintotdeauna au fost considerați florile iubirii. Dacă presari petale de trandafiri prin casă, calmezi spiritele, înlături stresul și readuci armonia și dragostea în familie.

Iederă

Dacă te-ai îndrăgostit de această plantă agățătoare foarte decorativă, e bine să știi că se spune despre ea că îi protejează pe locatari de spirite rele și blesteme. Iar dacă o vei purta în buchetul de mireasă, iedera atrage succesul în căsnicie.

Valeriană

Strânse într-un buchet și aninat lângă tocul ușii, florile de valeriană protejează femeia de vrăji și farmece.

Lăcrămioare

Pe cât de delicate, firave și parfumate sunt, pe atât de păguboase se dovedesc a fi dacă le vei purta la nuntă. Se spune despre ele că aduc numai lacrimi.

Cactus

Evită să plasezi cactuşi în preajma oamenilor bolnavi, slăbiţi. Se zice că aceste plante absorb energia bolnavului. Dar, așezați lângă televizor, absorb din energiile negative pe care acesta le degajă în cameră. O altă superstiție spune că fetele care au în casă un cactus rămân nemăritate.

Sporul-casei

Este o floare frumoasă, decorativă, rezistentă și se îngrijește ușor. Așa cum îi spune numele, există superstiția despre ea că aduce noroc pe toate planurile.

Articol preluat din ediția de septembrie 2014 a revistei Femeia.

Autor: Mariana Fătulescu

Sursa foto: Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus