Esti aici
Femeia.ro > Home&Deco > Gradina ta > Utilizari medicinale ale castravetelui

Utilizari medicinale ale castravetelui

Ca face parte din familia Cucurbitaceelor am aflat de mult, din celebra sceneta adaptata dupa I.L.Caragiale si jucata  magistral de Florin Piersic. Ca e plin de apa, am citit de multe ori. Dar ce ne-a scapat despre minunatul castravete?

Castravetele poate fi folosit pentru a curata tacâmurile si vesela din inox. În loc sa apelezi la detergeni agresivi cu pielea, poti freca vesela cu câteva felii de castravete si îi va recapata instantaneu stralucirea.

Înlocuieste cu succes si buretele de pantofi, redând încaltamintei luciul de care are nevoie.

Alunga mirosul neplacut al gurii – cine a consumat usturoi stie, probabil, ca poate scapa de mirosul specific daca manânca o  salata de patrunjel cu ulei de masline si zeama de lamâie imediat dupa. La fel de eficient pentru a avea o respiraie placut
mirositoare este si castravetele.

Consumat singur, nu împreuna cu alte alimente, are rolul de a curata cavitatea bucala si a restabili echilibrul bacterian la acest nivel.

Este foarte bogat în vitamina C, mai ales daca este consumat cu tot cu coaja.

Trateaza arsurile superficiale – ai stat prea mult la soare si te-ai ales cu pielea roie? Daca nu ai la îndemâna o lotiune  calmanta cu aloe vera, da-i putin credit castravetelui. Câteva felii  aplicate pe zona afectata (daca sunt reci, cu atât mai bine) vor face adevarate minuni.

Este bun pentru sanatatea rinichilor – mai bine de 90% din compoziia sa este apa. Tocmai de aceea, castravetele are efect diuretic, ceea ce duce la eliminarea acidului uric, dar si la asigurarea necesarului de lichide, daca este consumat zilnic, fara a uita, totusi, sa bem apa. 

Cifre amuzante, date importante

Castravetele a fost „domesticit“ acum foarte multa vreme. S-au gasit dovezi ca el era deja cultivat de prin  anul 3000 î.Hr.

În interiorul unui castravete tinut la temperatura camerei poate fi o diferena de 20°C fata de exteriorul sau.

Cel mai greu castravete cultivat în epoca moderna atârna 12,9 kg, motiv pentru care a si intrat în Cartea Recordurilor.

Cel mai mare exportator de castraveti este China.

Citeste si:

Articol aparut in revista Sanatatea de Azi
TEXT: Georgiana Dobrescu
FOTO: pixabay

 

Comments

comments

Lasă un răspuns